cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CARLES CASES I EDUARD FERNNDEZ SERAN PREMIATS AL XII FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA NEGRE DE MANRESA-FECINEMA2010

Durant la jornada inaugural daquest dimecres dia 17 del FECINEMA2010 es retr un petit homenatge al recentment desaparegut director Jos Luis Garca Berlanga. Aquest gran realitzador i, sens dubte, un dels millors directors espanyols de tots els temps, est unit a la ciutat de Manresa grcies a que va escollir aquesta capital catalana com a inoblidable entorn i paisatge fsic de la memorable pellcula Plcido (1961), primera cinta espanyola que va competir en els Oscar i, a ms, va ser seleccionada per participar al festival de Canes. Aix, el certamen manres va instaurar els premis Pcido en honor del realitzador valenci, qui va retornar a la capital del Bages en ledici de lany 2003 per recollir un merescut Plcido dhonor a tota una trajectria professional. La pellcula encarregada dobrir el certamen i la secci de cinema negre ser el film del reputat director francs Bertrand Tavernier, rodat als Estats Units, En el centro de la tormenta, amb protagonisme de Tommy Lee Jones a partir duna novella de James Lee Burke.

I durant la jornada de clausura del certamen manres, que tindr lloc aquest diumenge dia 21 als multicinemes Atlntida amb la projecci del darrer film del japons Takeshi Kitano, Outrage, sentregaran sengles guardons al compositor Carles Cases i lactor Eduard Fernndez. El msic bagenc Carles Cases, qui ja va participar en la inauguraci de la primera edici del festival lany 1999, compta amb una extensa i premiada trajectria de compositor de bandes sonores que el fa mereixedor daquest important guard. Daltra banda, el carismtic i prolfic actor barcelon Eduard Fernndez, que ara el mateix el podem trobar a les nostres cartelleres a la cinta Pa negre, tamb acudir a la cita manresana per recollir un escaient Premi dHonor del festival.

El festival manres exhibir una acurada selecci de ttols escollits entre els millors festivals del mn per omplir lhabitual secci oficial de cinema negre, la secci oficial cinema fantstic i pantalla dactualitat. Daquesta manera noms voldria recomanar especialment alguns films vistos amb anterioritat en el meu periple festivaler com la ferma vencedora del festival de Sant Sebasti, Neds, de lescocs Peter Mullan; lesplndida i lrica De dioses y hombres del francs Xavier Beauvois; lasctica i depurada Caracremada de Llus Galts; la fascinant Chloe del canadenc Atom Egoyan o, tamb, la gamberra, bruta i atorrentada Carne de nen de Paco Cabezas, un director que acudir al festival per presentar ell mateix el seu llarg desprs que en sorts guanyador quan en va participar fa uns anys amb el curt del mateix nom. Tanmateix, el festival dedica un ampli espai a la competici de curtmetratges mentre a lespai Placidoescope shomenatjar al narrador Stephen King, shi podr seguir una interessant retrospectiva de cinema negre nrdic actual i, tamb, una petita selecci de ttols en record del tamb desaparegut realitzador francs Claude Chabrol, un director unit indestriablement al cinema negre. Tots aquells que vulgueu consultar la programaci ho podeu fer al web http://www.cinemanresa.com/

Notcies - Cinema Catal . NET
L'actor Eduard Fernndez i el compositor Carles Cases

lectures: 1271

Joan Millaret Valls

16 de novembre de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small