cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PELCULAS CLAVE DEL CINE DE ESPAS. AUTOR: XAVIER PREZ (EDICIONS ROBINBOOK)

Leditorial RobinBook continua completant la seva collecci de llibres sobre els gneres cinematogrfics, amb ledici ara del llibre Pelculas clave del cine de espas, que escrit per Xavier Prez i amb prleg a crrec de Marcos Ordez, sendinsa en lunivers dun grapat de pellcules on lespionatge s el gran protagonista. Com ja s habitual en aquesta recopilaci de volums genrics, el lector aqu tamb es trobar en un exhaustiu anlisi de pellcules cabdals, de totes les poques i nacionalitats, a ms duna petita enciclopdia en base a les grans icones del gnere on es poden localitzar tots els noms claus que han fet possible levoluci del mateix.

Desprs duna excellent introducci sobre la histria del gnere despies, lautor ens ofereix una fascinant selecci de ttols que, cronolgicament ordenats, ens permet recuperar els records de pellcules indispensables, com les corresponents a les primeres etapes dautors tan contrastats com Fritz Lang o Alfred Hitchcock, de qui sanalitzen obres pioneres com Spione (Fritz Lang, 1928), El hombre que saba demasiado (Alfred Hitchcock, 1934) o 39 escalones (Alfred Hitchcock, 1935). Aquest periode inicial tamb serveix per reivindicar ttols un tant oblidats avui en dia malgrat portar la signatura de mestres com Billy Wilder o la seva magnfica Cinco tumbas al cairo (1943). De fet, a partir de la segona meitat dels anys quaranta, s quan podem comprovar levoluci dalguns daquests directors i la seva capacitat per crear obres mestres com a bolets: Encadenados (Alfred Hitchcock, 1946) o Cloak and Dagger (Fritz Lang, 1946), aix ho demostren. Tanmateix, Prez aprofita molt b les possibilitats daquella poca, per incloure altres ttols daltres mestres que conv no oblidar, com els casos de Jacques Tourneur (Berln Express, 1948), William A. Wellman (El teln de acero, 1948), Joseph L. Mankiewicz (Operacin Cicern, 1952; El americano tranquilo, 1958) o un dels mestres francesos del gnere: Henri-Georges Clouzot (Los espas, 1957).

A partir de 1962, el gnere viu una important transformaci, doncs s lany del primer Bond: Agente 007 contra el doctor No (Terence Young, 1962), i es clar, 007 ja seria per leternitat no noms del gnere sin tamb com a icona cinematogrfica mundial i intemporal. Per els anys seixanta, tamb suposa lhora de directors que donarien el millor de s mitjanant obres mestres com El mensajero del miedo (John Frankenheimer, 1962), Llamada para el muerto (Sidney Lumet, 1966) o El ejrcito de las sombras (Jean-Pierre Melville, 1969). A la dcada dels seixanta tamb sinstalla la moda dels films despionatge amb tendncies de certa comdia romntica i destil hitchcockni, com Arabesco (Stanley Donen, 1966).

Aquest llibre inclou clssics de tota mena i altres ttols indispensables, convertits en clssics (La vida privada de Sherlock Holmes, Billy Wilder, 1970; La conversacin (Francis Ford Coppola, 1974); Los tres das del Cndor (Sydney Pollack, 1975); Misin: Imposible (Brian De Palma, 1996); El mito de Bourne (Paul Greengrass, 2004); Munich (Steven Spielberg, 2005); El libro negro (Paul Verhoeven, 2006) o La vida de los otros (Florian Henckel von Donnersmarck), per tamb insisteix en la reivindicaci de certs oblidats de la magnitud de El molino negro (Don Siegel, 1974), Licencia para matar (Clint Eastwood, 1975), Telfono (Don Siegel, 1977), Agente doble en Berln (Arthur Penn, 1985), Frentico (Roman Polanski, 1988), Triple agente (Eric Rohmer, 2004) o Garbo, el espa (Edmon Roch, 2009).

Pelculas clave del cine de espas s un fascinant recorregut per la part ms secreta de la histria del cinema, un llibre que es llegeix duna tirada, doncs com molts dels memorables ttols que analitza, un t ganes de saber-ne ms, dindagar i descobrir que samaga darrera els creadors que ho han fet possible.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1394

Albert Galera

28 de novembre de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

grans ttols els que ha donat aquest genere, es cert, pellis com les de Hitchcock, Mankiewicz o Frankenheimer, i mes recents com les de Bourne o Mision imposible es troben dintre de lo millor del cine
Gamis28-11-2010

Hitchock, el gran rei de l'espionatge cinematogrfic!
Fran29-11-2010

gRCIES PER LA RECOMANACI
JOSEP M.01-12-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small