cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA INSPIRACI DE VAN GOGH, DE DANIEL FERRER, SESTRENA EL PROPER DIJOUS 9 DE DESEMBRE AL INSTITUT FRANCS DE BARCELONA

Rodada ntegrament en alta definici, La inspiraci de van Gogh s una pea molt singular per la temtica desenvolupada i la narrativa utilitzada. Fins ara, aquesta pellcula sha pogut veure en el SOM Cinema (4a Mostra de Cinema i Audiovisual Catal) i a la Fundaci Pilar i Joan Mir de Palma de Mallorca.

Es tracta dun anlisi de levoluci histrica social, a travs de la figura mstica de Vincent Van Gogh, retratada per la seva peculiar i fascinant obra artstica a la Provena (Frana). Inspirat en l'actualitat, aquest documental recorre els paratges i vivncies de van Gogh durant la seva curta estada en el sud de Frana. Mirant de relacionar les problemtiques i inquietuds del geni postimpressionista amb les dificultats i desigualtats de la societat actual. Treball, poltica, economia, societat, cultura, entreteniment, i art, sn algunes de les temtiques abordades durant el film. Un altre dels aspectes representatius del documental s la utilitzaci actual de la figura de Van Gogh com a reclam turstic i comercial, considerant les penries i desgrcies que el van acompanyar durant tota la seva vida. Centrat principalment en les ciutats d'Arles i Saint Remy, on va ser ingressat repetides vegades per la seva malaltia mental, es repassa l'evoluci dels llocs pintats, mirant de trobar una explicaci del perqu s'han produt aquests canvis i les conseqncies que s'han derivat d'aquesta evoluci. En tot moment, el documental intenta ser una obra educativa i comunicativa, a travs d'un punt de vista realista i contrastat, que permeti a l'espectador obtenir una visi constructiva i alhora positiva de les diferents problemtiques socials i comunicatives existents a lactualitat.

El seu director s el mallorqu Daniel Ferrer Daumas, qui desprs de finalitzar els seus estudis dEnginyeria Naval a la Universitat Politcnica de Cartagena, va iniciar un seguit de viatges a travs dEuropa i el mn que li van despertar la seva passi pel mn de la fotografia i el cinema documental. El 2004 va iniciar els estudis de Comunicaci Audiovisual a la Universitat Oberta de Catalunya, que posteriorment va continuar i finalitzar a la New York Film Academy de Nova York. El 2009 finalitza el mster en Societat de la Informaci i del Coneixement de la Universitat Oberta de Catalunya, especialitzat en la influncia del cinema documental a la nostra societat. Lexposici conjunta amb Pere Ferrer i Jos Sedano El Rostre de les Oliveres suposa a lany 2007 el seu primer treball exposat, amb una acollida molt favorable per part del pblic i la crtica. Posteriorment realitza diversos curtmetratges i documentals de curta duraci, destacant Imaginant: La Sagrada Famlia un retrat del smbol ms representatiu de la ciutat de Barcelona exposat en diferents centres culturals de Barcelona. Per, sense dubte, La Inspiraci de van Gogh representa el seu projecte ms ambicis fins avui. Simultniament, treballa com a coordinador de la productora Els Films de la Rambla, del cineasta catal Ventura Pons.

La cita s el dijous 9 de desembre, a les 20h, al Institut Francs de Barcelona (Auditori), amb entrada gratuta i aforament limitat.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena del film documental La inspiraci
de van Gogh


lectures: 1337

Redacci

1 de desembre de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

m'apunto!
Cesc01-12-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small