cinema catal� . caT
Notícies anteriors
THE TOWN. CIUDAD DE LADRONES: DIRIGEIX I DEIXA DACTUAR

Dentrada, crec que si una cosa queda ben clara desprs de veure aquest film, s que Ben Affleck s infinitament millor director que no pas actor. Lhabilitat interpretativa dAffleck s prcticament nulla, ho ha demostrat al llarg de la seva carrera i ho confirma dirigint-se a si mateix, on ni aix aconsegueix el mnim inters. Si la seva remarcable pera prima, Adis pequea, adis (2007) semblava indicar que Affleck seguiria les passes de, per exemple, Sofia Coppola un zero a lesquerra com actriu per excellent guionista i realitzadora -, el pitjor del seu segon film s, precisament, que shagi guardat per ell el personatge protagonista.

Desprs de mostrar la meva indignaci envers la vergonya aliena que suposa totes i cadascunes de les interpretacions de Ben Affleck, tamb crec que s de justcia valorar el seu treball com a director. Malgrat que considerablement lluny daquella sorprenent Adis pequea, adis, aquesta segona proposta del nou realitzador mha semblat un film prou correcte com per continuar confiant en les seves possibilitats com a realitzador. Inspirant-se en els thrillers nord-americans dels anys setanta, Affleck crea una pellcula datracaments de lnia clssica, que sendinsa tant en lelaboraci professional dels fets com en la singularitat de la vida personal del protagonista.

Recolzat per un gran estudi que li permet lluir un bon disseny de producci i a la recerca duna certa ambici comercial, no obstant Affleck ofereix diversos aspectes que lapropen ms a la condici dautor, com el fet de la seva fidelitat amb lestat de Massachusetts, especialment pel que fa a la seva capital Boston, escenari absolut i gran protagonista daquest segon film. A les dues pellcules sestableixen una srie de constants: famlies trencades, reflexions sobre la moralitat dels seus actes, la fidelitat de lamistat, xantatges emocionals, la forma contundent de contrarestar un entorn asfixiant o la tragdia que sobrevola ambdues pellcules, signes didentitat del cinema dAffleck. Tanmateix, com ja succea a Adis pequea, adis, The Town. Ciudad de ladrones tamb es basa en una novella, amb Chuck Hogan agafant el relleu de Dennis Lehane. I a les dues pellcules on tamb participa com a guionista o coguionista -, Affleck demostra molta ms habilitat en la forma de mimar alguns personatges secundaris per sobre dels protagonistes, especialment pel que fa als femenins, doncs tant els personatges i interpretacions d'Amy Ryan a Adis pequea, adis com de Blake Lively a The Town. Ciudad de ladrones sn infinitament ms interessants que no pas els corresponents personatges i treballs de Michelle Monaghan i Rebecca Hall respectivament. Finalment i continuant en lmbit interpretatiu, cal remarcar la interpretaci de Jeremy Renner, que es menja al Affleck actor duna sola queixalada. I si en el seu primer film, el germ gran va cedir el protagonisme al petit, s a dir Ben a Casey molt millor actor aqu aix probablement no ha estat possible degut a una qesti de fsic, per hi havien molts altres actors que haguessin estat perfectes donant vida al Doug MacRay daquesta segona pellcula dun individu que s'inspira quan dirigeix i deixa d'actuar.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1468

Una crtica d'Albert Galera

9 de desembre de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

per mi molt inferior a la primera pelli que va dirigir
Lucas10-12-2010

Nominaci Globus d'Or per Jeremy Renner. B, gran actor!
Olga15-12-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small