cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL NUEVA YORK DE LAS PELCULAS DE WOODY ALLEN: PASSEJAR PER N.Y. DE LA M DE WOODY ALLEN

Leditorial Electa acaba de publicar un llibre que, escrit per Maria Adell i Pau Llavador, ens permet fer una gran passejada per la meravellosa ciutat nord-americana mitjanant la visi, nica i inimitable, del fams guionista, actor i realitzador novaiorqus. Els coautors han escollit una part de la filmografia de lautor d'Annie Hall (1977), per crear diversos captols individuals de cadascun daquests ttols i aix donar pas a les principals localitzacions que serveixen com escenari natural, un total de 75. Daquesta forma, sincorpora informaci sobre les localitzacions escollides, excellents fotografies i linstant exacte en el que apareix dins el film, del que prviament ja ens han brindat un mapa per ubicar la zona en qesti. A partir daqu, llegir o consultar el llibre suposa una experincia doblement estimulant: duna banda recordar instants dalgunes de les millors pellcules del menut i genial cineasta, i per un altre costat rememorar espais nics de la ciutat ms filmada del mn.

Entre els plaers de la ciutat i les seves connexions amb Woody Allen, el llibre ens permet situar la ubicaci exacte del pont de Queensboro que va immortalitzar el film Manhattan (1979) a travs del seu cartell, gaudir de les grans possibilitats del Midtown de Manhattan, excellentment retratat a la divertidssima Misterioso asesinato en Manhattan (1993), amb aquella escena memorable amb Woody Allen i Diane Keaton al voltant de la font que envolta el parc, aix com llibreries, botigues de joguines la famosa Fao Schwarz de la Cinquena Avinguda, que apareix a Poderosa afrodita (1995) - o nombrosos restaurants - generalment de cert nivell, els situats al Uper Side West -, o molt i molt de Central Park, gaireb tots els seus racons tenen el seu espai dins la filmografia alleniana.

El Nueva York de las pelculas de Woody Allen s un llibre per a cinfils, per a mitmans, i molt adequat per a tot aquell que tingui intenci de visitar Nova York. Tanmateix, us garanteixo que si ja lheu visitat prviament, amb aquesta obra a les vostres mans, el desig de tornar-hi es multiplica per mil.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1515

Albert Galera

16 de desembre de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

i s que Woody Allen s New York, ni Londres, ni Barcelona, ni Vencia, ni Oviedo... Woody Allen s New York en tota la seva essncia!!!
Jan16-12-2010

Ja tinc regal per fer aquestes festes. Grcies.
Josep M.16-12-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small