cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TODAS LAS CANCIONES HABLAN DE M

Una pantalla sempre s lescenari dun joc de pistes. Si lespectador t ganes de jugar, una pellcula es converteix en una gimcana que desvetlla tot all que ha sentit, vist o llegit lautor. Veient Todas las canciones hablan de m, el film que narra la traumtica separaci duna parella desprs de sis anys de relaci, queda clar que el debutant Jons Trueba no s un cinfil, sin un cinfag que ha devorat tot el cinema de la Nouvelle Vague i bona part de la filmografia de Woody Allen. Aquesta vegada, el joc s fcil: pistes com la veu en off, els captols que estructuren el relat, els parlaments mirant a cmera, la fotografia apagada i fins i tot el cartell de la pellcula recorden el de Manhattan?- el delaten.

s clar que dels millors mestres no sempre en surt un gran alumne i en aquest cas, sembla que Trueba que ja havia treballat com a guionista a Vete de m, de Vctor Garca Len, o El baile de la victoria, dirigida pel seu pare, Fernando- ha engolit molt cinema per no lha acabat de digerir i aquesta pera prima t tots els tics del cinema de Rohmer i Truffaut, per molt poc de collita prpia.

El protagonista, Ramiro, s un filleg que treballa a la llibreria del seu oncle. Interpretat per Oriol Vila, cita i recita- poetes, novellistes i cineastes mentre passeja amb posat melanclic pels carrers de Madrid intentant oblidar lAndrea. Com un Antoine Doinel destar per casa, Ramiro deambula sense rumb i salta de llit en llit, per recorda constantment que lamor no sempre sacaba quan un vol, que a vegades el punt i final el posa laltre. Per sort, per, hi ha moments en qu aquesta histria grisa de cafeteries i llibreries de vell es torna lluminosa. Sn totes aquelles escenes on lartificiositat del personatge principal i la rgida herncia del nou cinema europeu queda eclipsada pels secundaris. En aquest sentit, destaquen per la seva naturalitat els personatges de la magntica Brbara Lenie i Bruno Bergonzini, que amaga una simptica histria damor que hagus merescut ms minuts. Ras i curt, la proposta cinematogrfica de Trueba t inters, el problema s que, per ara, est ms preocupat en ensenyar-nos la tradici que la sustenta que no pas dinventar-se les seves prpies regles del joc.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1457

Una crtica d'Alba Carmona

24 de desembre de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small