cinema catal� . caT
Notícies anteriors
MARILYN MONROE. FRAGMENTOS (SEIX BARRAL)

Dexcellent s pot considerar ledici que acaba de publicar Seix Barral del llibre Marilyn Monroe. Fragmentos, que a diferncia de la majoria dobres literries que, generalment, shan endinsat en les claus de lelaboraci del mite, del seu ascens i la seva caiguda, de la seva fragilitat emocional o de les dificultats per sobreviure a un entorn devastador, ens permet gaudir duna irresistible recopilaci de poemes, notes personals i cartes escrites per les mans dun dels mites ms grans que mai hagi donat el cinema, quasi cinquanta anys desprs de la seva confusa i llegendria desaparici.

Presentant en un luxs format denquadernaci rstica amb solapes, aquest fascinant manuscrit inclou documents indits, escrits entre els anys 1943 i 1962 i ordenats de forma cronolgica, tot respectant els textos originals, que sn reproduts a partir de la prpia lletra de qui una vegada es va convertir en linoblidable Sugar Kane Kowalczyk de Con faldas y a lo loco (Billy Wilder, 1959). Aix suposa una gran motivaci mitmana i, a ms, pot enriquir la basant psicolgica del lector que t davant seu loportunitat destudiar la calligrafia de la Norma Jeane Mortenson, lies Marilyn Monroe (1926-1962).

Com exposa l'autor del prleg, lescriptor itali Antonio Tabucchi, la imatge que ha deixat al mn la Marilyn, amaga una nima que pocs sospitaven. Aquest llibre, amb tots els seus documents indits, ens revela la complexitat de lnima que es trobava rera la imatge. A banda duns textos tant personals, al llarg de les 272 planes que conformen aquest volum, tamb sinclou una esplndida selecci fotogrfica, que serveix per eludir les estampes ms famoses de la malaurada actriu, per apropar-nos a un aspecte ms personal i hum. I s que llibres com el que ens ocupa, serveixen per dignificar una figura a vegades no prou valorada, superada per un entorn massa opressiu i amb unes qualitats interpretatives ms que dignes, com ho proven pellcules com l'esmentada Con faldas y a lo loco, La tentancin vive arriba (Billy Wilder, 1955), Bus Stop (Joshua Logan, 1956) o Vidas rebeldes (John Huston, 1961).

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1521

Albert Galera

4 de gener de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Un bon REgal de Reis
Vladis04-01-2011

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small