cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ANIMAC 2011: DATES I NOVETATS DE LA 15a MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA D'ANIMACI DE CATALUNYA

LAnimac 2011, 15a Mostra Internacional de Cinema dAnimaci de Catalunya, es dur a terme a Lleida entre el 24 i el 27 de febrer. Un certamen organitzat per lInstitut Municipal dAcci Cultural (IMAC) de lAjuntament de Lleida i que compta amb el suport de lInstitut Catal dIndstries Culturals (ICIC) de la Generalitat de Catalunya.

LAnimac s una mostra danimaci no competitiva que es dirigeix a aquells artistes que utilitzen lanimaci com a instrument dexpressi personal i que, amb el pas dels anys, ha consolidat el seu carcter independent i artstic, transgredint i qestionant els lmits de la narrativa tradicional, buscant visionaris, treballs independents i arriscats que potencin i enriqueixin la capacitat expressiva del cinema. Creada l'any 1996, durant els seus gaireb 15 anys, la mostra est considerada com un dels esdeveniments audiovisuals ms importants del pas i t guanyat el prestigi internacional pel seu rigor, dinamisme i carcter independent. LAnimac s tamb un laboratori en el qual es generen idees i sestableixen relacions entre les diferents disciplines artstiques. Animac s lespai en el qual se somien i es projecten les histries del futur.

Aquest any el pas convidat a lAnimac s Xina. De la m de Liuyi Wang, un dels personatges cabdals de lactual indstria danimaci xinesa, es presentar una tria significativa de lanimaci que sest fent actualment a les escoles danimaci de la Xina; i tamb una mirada enrera als pioners, a travs duna selecci de pellcules resultat daplicar les tcniques de pintura xineses tradicionals per a explicar contes populars.

Dues activitats singulars daquesta nova edici ser la participaci pblica en el projecte de creaci per internet The Johnny Cash Project de Chris Milk, un projecte artstic collectiu global a travs de la xarxa on tothom podr participar amb la seva prpia aportaci a partir de la plantilla dun fotograma per a la creaci del videoclip Aint No Grave; i lespectacle Sensacional, una fusi danimaci i teatre de la companyia Imaginart.

Durant tots aquests anys, lAnimac ha aconseguit una molt bona consideraci entre el collectiu de creadors per la seva ferma voluntat dhomenatjar el bon cinema danimaci i els seus autors. Aquest fet comporta que la mostra estigui molt ben posicionada en la nova era en la qual el principal capital de la indstria es concentra en el talent i els continguts.

Laposta pel cinema dautor i el talent continua sent un dels segells caracterstics de lAnimac. Per aquest motiu continua amb el seu programa dactes habitual i desprs de lxit que varen tenir entre el pblic aquestes dues novetats presentades lAnimac 2010, repeteix amb les activitats Animac Campus i Animac Mentors, enfocades a potenciar nous projectes i creadors.

LAnimac Campus ofereix a estudiants dart, de cinema i danimaci, la possibilitat de compartir uns dies amb companys destudis, generar xarxes de complicitat, conixer els professionals de lanimaci da prop i gaudir de sessions de cinema.

Animac Mentors s una activitat destinada a aquells autors, emprenedors, animadors, ... que tinguin un projecte danimaci en fase de desenvolupament. Lobjectiu s acompanyar, incentivar i impulsar la concepci de projectes danimaci de qualitat i, alhora, donar lopci al creadors darriscar.

LAnimac 2011 oferir durant quatre dies projeccions de cinema danimaci, sessions escolars, teatre, tallers, fira i exposicions. Igual que en lanterior edici, se celebrar principalment a ledifici de La Llotja de Lleida, i tamb hi haur altres espais com La Seu Vella i sincorporen dos espais nous, el Teatre de lEscorxador i el Centre dArt La Panera.

La visibilitat internacional de l'Animac li ha perms superar els lmits de la seva ciutat natal i dacollida habitual i desenvolupar part dels seus projectes en altres pasos com: Corea del Sud, Xina, Taiwan, ndia, Alemanya, Hongria, Kosovo, Esccia, Itlia, Brasil, Colmbia... La mostra ha viatjat per tot el mn mostrant el millor cinema danimaci i promovent els seus creadors. s per aix que lAnimac compta amb una slida i exquisida xarxa internacional de cmplices i preceptors (animadors i altres professionals, antics participants de l'Animac, assistents freqents...). En aquest sentit, el pas convidat a lAnimac 2011 ser la Xina, pas histricament productor incansable de projectes danimaci i que actualment pot presumir de tenir un cinema danimaci excepcional i de qualitat. La Xina s un pas de futur, en el qual es decidir bona part de la producci industrial i de generaci de nous tipus de continguts. LAnimac mira el passat, observa el present i intueix el futur, per aix la Xina no podia faltar a lAnimac 2011. Dins la programaci dedicada a aquest pas, es far una sessi de curtmetratges dels pioners de lanimaci a la Xina; i una selecci de curtmetratges realitzats en escoles danimaci xineses. Tot plegat, de la m de Liuyi Wang, secretari general de lAsian-Pacific Animation & Comic Association.

Per aquesta nova edici de lAnimac, i en collaboraci amb el CI&VI, es donar la possibilitat als visitants de participar en un projecte de creaci compartida per internet: The Johnny Cash Project de Chris Milk; un projecte artstic collectiu global, que est allotjat al web: www.thejohnnycashproject.com on tothom hi pot participar realitzant la seva prpia aportaci a partir de la plantilla dun fotograma del videoclip de la can Aint No Grave. Totes les aportacions individuals passaran a formar part del videoclip, que estar en constant evoluci. Un projecte singular que presenta tamb el certamen ajuntant animaci i teatre s lespectacle Sensacional de la companyia Imaginart. Un muntatge adreat als ms petits on el terra s una gran pantalla on es projecten imatges que omplen lespai i els cossos dels participants. Els nens i les nenes es deixen endur per la fascinaci del joc i la suggestiva banda sonora. Una experincia visual i sonora sorprenent organitzada pel Teatre Municipal de lEscorxador i que compta amb la complicitat del festival El ms petit de Sabadell i lAnimac.

Del 26 de gener al 13 de mar es podr veure lexposici El Porttil de Fernando Renes al Centre dArt La Panera, tamb amb la complicitat de lAnimac. Lexposici que lartista burgals proposa per al Centre de Documentaci de la Panera est dedicada exclusivament a una pea, El porttil, que s presentada com a animaci i com un dibuix expandit (182 dibuixos) que revela els canvis lleus i subtils que converteixen en dinmiques unes imatges esttiques.

Una de les novetats de la propera edici ser el Concurs Es Pot Animac, que organitza conjuntament lAnimac amb la Coordinadora d'ONGs, i on els concursants (estudiants d'art i batxillerats artstics de la provncia de Lleida) poden presentar una proposta despot de 20 segons que tracti el tema de la Crisi Alimentria Mundial. La proposta guanyadora ser realitzada en stop motion pels seus creadors juntament amb els components de la productora Citoplasmas durant un taller, i l'espot resultant es projectar durant lAnimac. La careta de lAnimac 2011 la realitzaran els alumnes de lEMBA (Escola Municipal dArt Leandre Cristfol de Lleida) durant el taller de lAnimac que impartir Vuk Jevremovic durant el mes de gener.

Finalment, cal destacar que se celebrar tamb la segona edici de la Fira Animac, un espai on diferents empreses i agents del sector de lanimaci tenen loportunitat de donar a conixer els seus productes i serveis al pblic de lAnimac.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1653

Redacci

5 de gener de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small