cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA NOCHE DEL DEMONIO i UN LADRN EN LA ALCOBA: TOURNEUR I LUBITSCH PROTAGONITZEN EL MAGNFIC LLANAMENT DE 39 ESCALONES FILMS

El lema de la distribudora de clssics en dvd, 39 Escalones, s perqu ens agrada el cinema. Doncs el cert s que comprovant el catleg de ttols que estan editant o que editaran en breu, la coherncia daquest reclam est molt ms que justificat. I s que, en aquest cas, us volem recomanar dues perles signades per dos grans mestres: Jacques Tourneur i Ernst Lubitsch, dos realitzadors indispensables que sn degudament homenatjats mitjanant les respectuoses i complertes edicions de La noche del demonio (1957) i Un ladrn en la alcoba (1932), editades amb el signe de qualitat de la collecci Los imprescindibles de El Corte Ingls, el que garanteix la sensibilitat del respecte pels formats originals i lelaboraci duna delicada edici que, com s habitual en el seguit de ttols publicats a travs daquest segell, sn presentades amb el suport duna funda i la inclusi dun llibret en el que sanalitzen els ttols respectius.

La noche del demonio s un dels grans ttols de Jacques Tourneur, realitzador que va flirtejar sviament amb el gnere negre amb Retorno al pasado (1947) al capdavant -, per els gneres que realment el van immortalitzar sn el terror i el fantstic, on va deixar per a la histria ttols memorables com La mujer pantera (1942), Yo anduve con un zombie (1943) o aquesta La noche del demonio, extraordinria aproximaci a la psicologia paranormal i al culte demonac, que inclou alguns dels signes didentitat essencials en lobra de Tourneur, amb el suggeriment com a principal reclam narratiu, evitant mostrar levidncia per crear una atmosfera dinters creixent absolutament irresistible. Dana Andrews actor que una dcada abans havia participat en les pellcules ms importants de la seva carrera: Laura (Otto Preminger, 1944), Los mejores aos de nuestra vida (William Wyler, 1946) i Incidente en Ox-Bow (William A. Wellman, 1943) dna vida al desconcertat doctor protagonista.

Daltra banda, per contrarrestar les esgarrifances que provoca lesplndid film de Toruneur, la gent de 39 Escalones ens permet gaudir duna comdia romntica exquisida: Un ladrn en la alcoba, on els personatges interpretats per Miriam Hopkins, Kay Francis i Herbert Marshall, entre altres, ens permetran comprovar les genialitats prpies daquell llegendari Toc Lubitsch, que entre altres coses va permetre la inspiraci divina de Billy Wilder. Basada en lobra de teatre dAladar Laszlo, Lubtisch sempre va considerar que aquesta era la millor comdia de totes les que va realitzar, i aix s molt dir, doncs significa que el propi autor la posava per sobre de llegendes posteriors del gnere com Ninotchka (1939), El bazar de las sorpresas (1940) o Ser o no ser (1942). I s que Lubitsch clava una comdia sense fissures, que funciona gaireb per s sola i que aprofita lentorn parisenc per crear instants de comdia criminalista per decididament romntica, un estil de comdia del que, desgraciadament, ja no queda ni rastre.

Notcies - Cinema Catal . NET
La noche del demonio (part superior) i
Un ladrn en la alcoba (part inferior)


lectures: 1498

Albert Galera

7 de gener de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small