cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TRIOMF ACLAPARADOR DE PA NEGRE EN ELS III PREMIS GAUD

Sense cap mena de dubte, la gran triomfadora dels III Premis Gaud atorgats per lAcadmia del Cinema Catal el dilluns dia 17 ha estat Pa negre dAgust Villaronga. Prcticament sha emportat el guard en totes les categories a lobtenir la xifra rcord de tretze premis dels quinze a que estava nominada. Aix ha aconseguit les preuades estatuetes de millor pellcula feta en catal, millor director, millor actriu per Nora Navas, millor gui, millor actor de repartiment per Roger Casamajor, millor actriu de repartiment per la nena Marina Comas. Aquest xit del cinema catal que ja han vist ms de 150.000 espectadors i que sha estrenat tamb a la resta de lEstat espanyol, va ser reconeguda tamb amb altres guardons en apartats ms tcnics com millor fotografia, millor maquillatge, millor direcci artstica, millor so, millor disseny de producci i millor vestuari.

Aquest devessall de guardons ha anat en detriment de les seves ms directes competidores, cas dHerois dAlbert Espinosa que va marxar de buit de la gala malgrat les seves deu nominacions. El mateix va succeir amb Los ojos de Julia de Guillem Morales que tampoc va assolir cap premi de les seves sis categories a que aspirava.

En canvi, la gran sorpresa del cinema espanyol, Buried/Enterrado de Rodrigo Corts, comptava amb cinc nominacions i acabava de recollir a Madrid el premi a la millor pellcula espanyola en els Premis Jos Mara Forqu concedits per Egeda societat de gesti dels productors audiovisuals espanyols -. Durant la gala va obtenir finalment els premis Gaud a la millor pellcula de parla no catalana i el premi al millor muntatge, responsabilitat del mateix Rodrigo Corts, guardons que va recollir el productor Adrin Guerra en absncia del jove director.

En les altre categories, no es pot passar per alt el premi al millor actor per Eduard Fernndez grcies a La mosquitera dAgust Vila, i cal destacar el premi al documental protagonitzat per Pasqual Maragall Bicicleta, cullera, poma dirigit per Carles Bosch o el premi a la millor pellcula danimaci per Els caps de drap al pas on sempre brilla el sol dlex Colls.

Durant la vetllada del cinema catal en ple Parallel barcelon va ressaltar per damunt de tot el moment en qu es va atorgar el Premi Gaud Honorfic al veter actor Jordi Dauder, un guard que ret homenatge a un dels grans de lescena teatral i de la pantalla cinematogrfica.

Daltra banda, els premiats es van fer una foto de famlia amb el flamant conseller de cultura, Ferran Mascarell, en el mateix Palau de la Generalitat lendem dimarts dia 18.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1573

Joan Millaret Valls

18 de gener de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

triomf esperat per potser una mica exagerat, no? d'altra banda s una pena que hi hagin polmiques com la que hi hagut amb el tema de soborns, vendes de vots i tot aix...
Marc19-01-2011

Una molt bona pel.licula, amb un molt bon principi, encara que estic d'acord amb el Marc... un triomf, una mica exagerat.
Josep.23-01-2011

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small