cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PROVOCACIONS MALDESTRES: CARNE DE NEN

L'estpida polmica al voltant de la projecci de A serbian film en la darrera edici del Festival de Sitges va eclipsar el debat entorn d'altres pellcules molt ms vexatries que l'honesta (encara que desmesurada) proposta de Srdjan Spajosevic. s el cas de Carne de Nen, reescriptura del curtmetratge homnim que Paco Cabezas va dirigir lany 2005.

Apologia del proxenetisme i la degradaci de la dona, la pellcula adopta l'humor disbauxat i polticament incorrecte del Airbag de Juanma Bajo Ulloa, per manca de l'acidesa i distncia d'aquella i aconsegueix crear malestar all on haurien de trobar-se les rialles. Sense la menor grcia, Cabezas frivolitza amb el trfic de persones, la toxicomania i les tragdies de la immigraci, adoptant l'esttica que hagus fet servir Guy Ritchie fa deu anys per dirigir un reality-show de la MTV. Un estil flmic que per moments sembla parodiar-se, per que s'assumeix sense miraments, collocat al servei de la estetitzaci de l'abjecci. Una imatge resumeix el despropsit moral: recentment desembarcada d'una pastera, una africana embarassada s rescatada de la Gurdia Civil pel sicari d'un prostbul, que a continuaci la rapta per posar-la al servei del negoci d'explotaci sexual. Amb situacions d'aquest tipus, la pellcula busca la complicitat d'aquell pblic que va gaudir amb les aventures de Torrente sense advertir lironia que s'amagava darrera de la caspa i la suor feixista.

Com lhomfob que sintenta camuflar darrera del tpic jo tinc molts amics gais, Cabezas busca redimir els seus pecats reservant a les seves vctimes ms desvalgudes un final alliberador. Per la inserci en l'ltim moment del melodrama benintencionat no fa ms que confirmar que el director ho ha passat molt millor maltractant als seus personatges que guardant-los un mnim de respecte.

Fitxa de la pellcula

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1631

Una crtica de Gerard Alonso i Cassad.

21 de gener de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Totalment d'acord, una merda com un piano
scar25-01-2011

Indignant, i a sobre el director va dient que ha rodat les escenes de violncia com Scorsese. Quina barra!
Cesc26-01-2011

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small