cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PRIMOS: COLORS QUE ENLLUERNEN

El director i guionista Daniel Snchez Arvalo sest convertint en un expert en colors. Si lAzuloscurocasinegro del seu debut definia la malenconia que tenyia lnim de Jorge, el jove atrapat en una vida que no havia escollit, a Primos sn els verds, grocs i taronges dels estius de poble els que dominen la pantalla.

Sn els colors de la gespa i el mar, de les samarretes de mniga curta, dels polos de llimona i de la lluminositat que busca en Diego, el protagonista de la pellcula, quan, desprs que el deixin plantat a laltar, torna al poble on estiuejava de petit per recuperar el seu primer amor, Martina. I aquests colors enlluernadors sn alhora la virtut i el defecte de Primos, el primer intent de fer comdia pura del director madrileny desprs dAzuloscurocasinegro i Gordos. Daniel Snchez Arvalo, com el seu protagonista -un desubicadssim Quim Gutirrez-, demostra ms ganes que habilitat per fer riure lespectador. El gui abusa de la comdia gruixuda i en ms duna ocasi cau en lespanyolada que intenta fer grcia i no sen surt, i ms si se la compara amb la divertida Pagafantas, de Borja Cobeaga, que tot un exemple de com explorar el costat pattic de lamor.

Tot i que, amb lexcepci de Clara Lago, els personatges femenins passen prcticament desapercebuts, els secundaris masculins, en canvi, triomfen. Ral Arvalo i Adrian Lastra, els dos cosins que acompanyen en Diego, aconsegueixen el to naf i el bonrollisme dels estius de pantalons curts i sabates Victria, i el robaescenes Antonio de La Torre, lalcohlic que abans dirigia un videoclub, transmet tanta tendresa com impotncia per millorar una vida que va entrar en decadncia en el mateix moment que el VHS.

Els colors cridaners de Primos queden fora lluny de lelegncia dAzuloscurocasinegro, per per sort, els seus secundaris aconsegueixen perfilar els traos barroers i maldestres que proposava el gui sobre el paper.

Fitxa de la pellcula

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1456

Una crtica d'Alba Carmona

10 de febrer de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small