cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL FENOMEN WALKING DEAD

Que una srie sobre zombies i emesa a la Sexta, es converteixi en la ms vista entre les estrangeres durant la temporada 2010/2011, sembla poc menys que impossible. Doncs aix s justament el que han aconseguit els 6 episodis de la primera temporada de The Walking Dead, que han passat com un vendaval durant 3 dimarts consecutius, amb rcords daudincia inversemblants. No hi ha dubte que la cadena ha fet una aposta decidida, i el risc ha tingut una resposta entusiasta dels telespectadors, que han demostrant que poden ser receptius a noves propostes, farts de la repetitiva i sovint mediocre, oferta del prime time.

Per el fenomen The Walking Dead ve de lluny. Sinicia al 2003, quan apareix el primer exemplar daquest cmic que narra les peripcies dun grup de supervivents dun apocalipsi zombie, i que actualment ja ha arribat als 80 nmeros. Amb un xit creixent a nivell popular, finalment al gener de 2010 la cadena AMC va anunciar la seva adaptaci televisiva, posant al capdavant un nom tan suggerent com el de Frank Darabont. Conegut sobretot grcies al seu film Cadena Perpetua, el fantstic i el terror no sn una novetat a la seva carrera, ja que a ms dhaver participat en els guions per exemple, de la tercera part de Malson a Elm Street, o la segona de La mosca, lany 2007 va dirigir una magnfica adaptaci de La Niebla, dStephen King. Durant el darrer any, lexpectaci pel projecte no ha fet ms que augmentar a mesura que sanaven filtrant notcies i imatges de la srie, o amb la seva presentaci al Comic-Con de San Diego, fins que finalment la seva emissi als EEUU durant la nit de Halloween, va suposar la millor estrena en un canal de cable del 2010, xit que va continuar 5 dies desprs en lestrena mundial simultnia a 120 pasos, confirmant que es convertiria en un fenomen de masses.

Enfront aquestes dades la pregunta s clara: de on han sortit tota aquesta legi de afeccionats, si tenim en compte les xifres minoritries que assoleixen les pellcules de zombies quan es passen a la TV o sestrenen al cinema? Doncs b, els secrets daquest xit sn varis. En primer lloc, no hi ha dubte que ens trobem davant un producte audiovisual de factura impecable, molt ben realitzat, i amb tot tipus de mitjans. Les escenes a lAtlanta desolada per la plaga de caminants morts sn espectaculars i molt realistes, amb una efectiva i efectista arribada del policia a cavall, en el ms pur estil John Wayne. I s que en el fons, aquesta srie s molt deutora de les estructures i la mitologia del western. Canviant els morts vivents per indis, el grup de supervivents han de sobreviure envoltats del perill, a la vegada que es relacionen i senfronten entre ells, una mica com La Diligncia de John Ford. I s aquesta vessant ms humana, curiosament en una narraci de morts vivents, la que ha fet accessible aquesta srie al gran pblic. De manera molt intelligent, Darabont, repetint els esquemes ja emprats en el grup de gent tancada al supermercat de La Niebla, posa un mfasi especial en descriure uns personatges volgudament arquetpics i universals: lheroi, la dona, el conflictiu, lamic..., els seus problemes, les seves virtuts i les seves febleses, en una situaci lmit i paranormal que posa en perill les seves vides. I s que malgrat que en aparena ens trobem davant una srie de morts vivents, la veritat s que The Walking Dead permet altres enfocaments i lectures. Una de molt evident, sense anar ms lluny, s veure-la com una histria post-apocalptica, de supervivncia, com ho eren per exemple la recent The Road, o els primers Mad Max, amb lallicient aqu de lelement dels morts vivents, per amb un to pretesament ms realista que altres apocalipsis zombies recents com ara les tamb excellents 28 das despus, o Land of the dead del mestre George A. Romero.

I per si fos poc, a ms a ms de tot aix, The Walking Dead s tamb un excellent exemple del gnere zombie, amb les seves escenes de masses de caminants perseguint els mortals, els seus tocs de tensi, com la sortida empastifats de vsceres, els atacs sobtats, i, s clar, els seus moments ms gore. Sense renunciar tampoc a una certa humanitzaci dels morts vivents, especialment els que sn familiars dels protagonistes, que no deixen de ser tamb vctimes de la situaci.

Ja est confirmat que hi haur una segona temporada de 13 episodis, que sestrenaria a loctubre (presumiblement de nou en la nit de Halloween), i on apareixeran nous personatges del cmic. Esperem que es donin ms pistes sobre les causes de la invasi zombie, per en tot cas, segur que seguirem fruint de les aventures daquests grup de supervivents en aquesta Amrica devastada i crepuscular.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1467

Marc Serra

16 de febrer de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

jo no he acabat de connectar amb aquesta serie, em sembla tot massa convencional
Parker16-02-2011

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small