cinema catal� . caT
Notícies anteriors
THE FIGHTER (David O. Russell, 2010)

Qui ha vist mai un combat de boxa sencer? Jo no, la veritat. En canvi, si parlem de pellcules amb histries de superaci personal sobre el ring, a cabassos. De Marcado por el odio i Toro Salvaje a les mil i una seqeles Rocky, passant pels combats femenins de Million Dollar Baby, el cinema ha enaltit la figura de lheroi humil que sembutxaca el somni americ a cops de puny. Ara hi torna amb The fighter, el film basat en la historia real de Micky Ward, un boxejador que aspira a deixar de ser el sac dels cops dels altres per a convertir-se en campi. Com gaireb sempre, vaja.

Per en aquesta pellcula nominada a set premis Oscar, el director David O. Russell equilibra loda a la perseverana i lesfor amb el retrat de lentorn del protagonista, amb una famlia ms txica que disfuncional. I s en els moments en qu deixa de banda la glria efmera del quadrilter per centrar-se en les misries de lentorn quan The fighter llueix de veritat.

Mark Wahlberg, que demostra tenir gust com a productor, converteix la seva inexpressivitat en una virtut per a crear el personatge principal, per encara queda eclipsat pels secundaris, magntics. A una banda del ring hi ha en Dicky, expgil i addicte al crack, interpretat per Christian Bale, immens i camalenic, que desprs daconseguir el Globus dOr, aquest any send lOscar s o s. A laltra, el personatge duna poderosa Melissa Leo: la mare que lidera amb autoritat un akelarre de set germanes i que, com una lloca, esvalota el galliner familiar a convenincia.

Filmada amb elegncia i amb un toc de fals documental, The fighter val la pena. No explica res de nou per, grcies al savoir faire de Bale i Leo, lespectador no es planteja ni per un segon penjar els guants.

Fitxa de la pellcula

Notcies - Cinema Catal . NET
Mark Wahlberg i Christian Bale a The Fighter


lectures: 1593

Una crtica d'Alba Carmona

18 de febrer de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Molt bona crtica, utilizant interessant termes pugilstics. Enhorabona.
Jose18-02-2011

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small