cinema catal� . caT
Notícies anteriors
L'ORQUESTRA SIMFNICA DE BARCELONA I NACIONAL DE CATALUNYA, DIRIGIDA PER FRANK STROBEL, INTERPRETAR LA MSICA EN DIRECTE DEL FILM EL CAVALLER DE LA ROSA

LAuditori de Barcelona acollir, els propers dies 4, 5 i 6 de mar (a les 21h, 19h i 11h, respectivament) a la Sala 1 Pau Casals, la pellcula El Cavaller de la Rosa. Una posada en escena innovadora, en la qual el pblic podr gaudir de la msica original en directe del film de la m de lOrquestra Simfnica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida per Frank Strobel, al mateix temps, que sestar projectant a la sala la pellcula muda basada en lpera de Richard Strauss, del director cinematogrfic Robert Wiene.

A mitjans de la dcada de 1920, quan el cinema mut estava en la seva mxima esplendor, Richard Strauss i el seu llibretista Hugo von Hofmannsthal, van llanar-se a laventura de collaborar en una pellcula basada en la seva pera El Cavaller de la Rosa, estrenada el 1911. Van comptar amb el director cinematogrfic Robert Wiene, qui va produir i dirigir el film pensant en com adaptar-la al ritme i la cadncia preestablerta en la msica del compositor alemany. El mateix Strauss va arreglar la banda sonora i dirigir lorquestra el dia de lestrena del film a Dresden (Alemanya) i tamb quan es va projectar per primera vegada a Londres, fet que ens dna una idea de com va ser dimportant aquest treball per al compositor.

El Cavaller de la Rosa s una pera cmica ambientada en la Viena del segle XVIII, durant els primers anys del regnat de la emperadriu Maria Teresa I. La histria pren forma a travs dun embolic amors que sestableix quan una refinada i intelligent dona casada de laristocrcia envia el seu jove amant a dur a terme les funcions de Cavaller de la Rosa a la boda del seu desagradable cos amb la filla dun burgs. Els dos joves, al veures, senamoren i la situaci i les relacions entre els diferents personatges es comencen a complicar.

El director Frank Strobel, director artstic de la European FilmPhilharmonic des del 2000, s'ha establert com una important figura en el mn de la msica per a pellcules, amb la seva excepcional musicalitat, versatilitat, experincia tcnica, coneixements i dedicaci. Combina uns amplis coneixements en el repertori de concerts de msica clssica, romntica i del segle XX amb una extensa experincia com a arranjador, editor, productor i msic de gravaci. Aquestes qualitats i capacitats li proporcionen una gran experincia en un mbit ric i relativament poc explorat del repertori musical. A ms d'editar i dirigir la msica original de clssics del cine mut, Frank Strobel s'ha especialitzat en arranjar i interpretar noves msiques per a pellcules, com per exemple: El cuirassat Potemkin, Metropolis, El Cavaller de la Rosa, Nosferatu i Romeo i Julieta, entre daltres.

86 anys desprs de la seva estrena mundial, LAuditori ens permet imaginar com deuria ser aquell debut, on el pblic va tenir el privilegi dassistir a la projecci de lnica pellcula amb una partitura cinematogrfica de Richard Strauss. La recuperaci de la pellcula amb la banda sonora en directe, de la m de lOrquestra Simfnica de Barcelona i Nacional de Catalunya, s una gran notcia, un esdeveniment nic per els amants de la msica i tamb, del cinema clssic.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena del film El Cavaller de la Rosa


lectures: 1746

Redacci

1 de març de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

iNTERESSANT EXPRIENCIA...
Carlos01-03-2011

Bona iniciativa!!!!
Andrs01-03-2011

M'apunto!!!
Glria01-03-2011

Ja ho han fet altres cops i es una experincia brutal. Msica de Strauss per una pellcula, uala...
Josep02-03-2011

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small