cinema catal� . caT
Notícies anteriors
23 RENCONTRES DU CINMAS D'AMRIQUE LATINE TOULOUSE'2011

Un dels protagonistes principals de la present edici nmero 23 que arrencar aquest divendres dia 18 ser el cinema mexic. De fet, Mxic s un dels pasos llatinoamericans que produeix ms cinema actualment. Entre les mltiples activitats associades a la centralitat daquesta cinematografia en el certamen francs hi figurar una mostra dels treballs del cineasta Carlos Carrera com El traspatio (2009) sobre els assassinats indiscriminats de dones a la ciutat fronterera de Ciudad Jurez. Tamb es dedicar un espai als actors Damin Alczar que apareix en films tan assenyalats com El infierno (2010, Luis Estrada) - i Gabino Rodrguez conegut per participar a Dnde estn sus historias? (2007, Nicols Pereda) -.

I entre els esdeveniments ms originals en aquest homenatge al cinema mexic hi trobem la projecci dun clssic mut com El automvil gris (1919, Enrique Rosas) que anir acompanyat per la msica del dj productor Mara y Jos, que combina sons electrnics i msiques tradicionals. La magnitud daquest film sexplica per la seva ambiciosa producci contempornia de les grans superproduccions mundials com Cabiria de Pastrone a Itlia o Intolerance de Griffith als Estats Units. Un film de ficci que cont tamb moments de cinema documental, que ha estat precursor del gnere del melodrama mexic i, ams, shi detecta la presncia de la mateixa Revoluci Mexicana.

El festival de cinema llatinoameric de Tolosa de Llenguadoc sinaugurar amb Cerro Bayo de largentina Victoria Galardi i Los colores de la muntanya de Carlos Csar Arbelez. El festival reagrupa enguany les dues seccions competitives de ficci que existien fins ara, Secci Descoberta i Secci Coup de coeur, en una nica secci oficial. Aquesta nova secci oficial es fa ara ms extensa i quinze propostes hauran de competir per obtenir els diferents premis atorgats pels diversos jurats. Entre les pellcules indites a Frana cal esmentar la premiada Asalto al cine, de la debutant directora mexicana Iria Gmez Concheiro; la tamb premiada La vida til, de luruguai Federico Beiroj; Medianeras, de largent Gustavo Taretto, que compta amb lactriu Pilar Lpez de Ayala, o la tamb premiada Verano de Goliat, de Nicols Pereda.

El comproms amb el cinema llatinoameric es materialitza en la secci Cinema en Construcci que es desenvolupa com a projecte com amb el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebasti. Aquest esfor per dinamitzar la indstria i la producci de cinema llatinoameric sestn a altres programes com Cinemalab i Cinma en Dveloppement.

Ms de dues-centes pellcules contribuiran a oferir una imatge fora complerta de la salut del cinema llatinoameric actual grcies tamb a seccions dedicades al curtmetratge, al documental, a altres formats o a una visi panormica dels millors films que ja shan estrenat o han obtingut guardons el diferents festivals.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1396

Joan Millaret Valls

17 de març de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small