cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LAS MARIMBAS DEL INFIERNO, TRIADA COM A MILLOR PELLCULA A TOULOUSE2011

La pellcula de Julio Hernndez Cordn, Las marimbas del infierno, va guanyar el premi Coup de Coeur als 23 Rencontres de Cinemes Llatinoamericans a Toulouse. El jurat, conformat entre altres pel realitzador argent Carlos Sorn, va decidir premiar aquesta pellcula rodada a Guatemala en clau de comdia negre i social. Un film destil minimalista i auster de valor metafric evident a lestar protagonitzat per un msic que toca la marimba instrument nacional guatemalenc en forma de xilfon i que es troba sense feina. Al costat dun msic de heavy metal i un altre company que intenta ser vocalista formen una impossible banda que fusiona msica tradicional i rock en un joc de despropsits que condueix a labsurd i al fracs. Sn tres protagonistes que sinterpreten a s mateixos ja que no sn actors professionals i aix reverteix en la credibilitat i sensaci de realitat que transmeten.

El jurat va atorgar tamb una menci especial a una de les millors pellcules del festival, comentada en una anterior crnica, Luca del xil Niles Atallah. Aquest retrat duna casa en runes enmig duna ciutat en transformaci com Santiago de Xile i habitada per la dona del ttol i el seu pare malalt per on afloren les ferides del pinochetisme va obtenir, a ms, el premi de la crtica francesa i el premi de la crtica internacional.

El premi del pblic va recaure en la pellcula argentina amb coproducci catalana a travs dEddie Saeta - Medianeras de Gustavo Taretto, desprs que particips en la secci Panorama del Festival de Berln. Es tracta duna simptica comdia urbana que t de fons la ciutat de Buenos Aires i est protagonitzada per dos personatges solitaris que viuen un al costat de laltre i no es coneixen. Un s dissenyador de webs i la noia lespanyola Pilar Lpez de Ayala s una arquitecte sense feina que treballa dissenyant aparadors. Un film dencontres i desencontres que funciona com dues histries paralleles per que al capdavall acabaran coincidint en una original frmula de comdia romntica que, per fora, havia de seduir al pblic assistent al festival.

Entre les nombroses pellcules presents en diferents seccions caldria destacar la projecci de La vida de los peces del xil Matas Bize - Goya a la millor pellcula hispanoamericana- . Es tracta dun esplndid melodrama protagonitzat per un jove que retorna al seu pas al cap de molts anys i retroba un vell amor que no ha pogut superar mai. Un excellent exercici destil situat en un nic espai, la casa on t lloc una festa, i prcticament rodada en temps real. Cada habitaci obrir una histria relacionada amb el passat daquest jove viatger mentre es produeixen de forma esglaonada diferents encontres amb lantiga parella.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de Las marimbas del infierno


lectures: 1553

Joan Millaret Valls (Enviat especial a Toulouse)

30 de març de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small