cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA MOSTRA DE LLEIDA PREMIAR A VIGGO MORTENSEN I ALBERTO IGLESIAS

Entre les activitats de la Mostra de Cinema Llatinoameric de Lleida que tindr lloc entre el 8 i el 15 dabril destaca la concessi de dos Premis dHonor a figures tan assenyalades com lactor nord-americ Viggo Mortensen i el compositor espanyol Alberto Iglesias. El certamen lleidat oferir sengles retrospectives dedicades als dos guardonats. De lactor i artista polifactic Viggo Mortensen es podr reveure, entre altres, els films Promesas del este (2007, David Cronenberg) i The road (2009, John Hillcoat). I del msic espanyol de ms ress internacional Alberto Iglesias es podran tornar a veure films com El jardinero fiel (2005, Fernando Meirelles) o Los abrazos rotos (2009, Pedro Almodvar).

En lmbit de la Mostra de Lleida sexhibir el tercer llargmetratge de Ramon Trmens, Catalunya ber alles!, desprs de participar en la secci a competici del Festival de Cinema Espanyol de Mlaga, el qual sacaba aquest cap de setmana. La projecci daquest film, protagonitzat per un ampli ventall dactors i actrius catalans com Jordi Dauder, Joel Joan o Vicky Penya, tindr lloc en una sessi especial el dimarts 12 dabril al vespre a ledifici La Llotja. El film ha estat rodat a diferents poblacions com Almacelles o Lleida i s una radiografia de la Catalunya interior a partir de la problemtica generada pel flux migratori i les diverses actituds que desvetlla entre la poblaci autctona, algunes vegades sota la influncia dels extremismes i la xenofbia.

En el marc de les activitats relacionades amb la Mostra de Lleida, avui dijous sinaugura una exposici del reputat fotgraf barcelon Oscar Fernndez Orengo sota el ttol A travs de mis ojos a la sala Montsuar de l Institut dEstudis Ilerdencs. Es tracta duna exposici itinerant de prcticament un centenar de retrats de directors de cinema bsicament espanyols i algun de llatinoameric en format panormic i en blanc i negre. Una extensa obra que es va iniciar amb un primer retrat dAgust Villaronga quan es va promocionar la seva pellcula El mar lany 2000.

Notcies - Cinema Catal . NET
Viggo Mortensen


lectures: 1479

Joan Millaret Valls

31 de març de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small