cinema catal� . caT
Notícies anteriors
VIGGO MORTENSEN FIGURA ENTRE ELS PREMIATS A LA MOSTRA DE LLEIDA'2011

El passat divendres dia 8 dabril sinaugurava la XVII Mostra de Cinema Llatinoameric de Lleida a la Llotja amb un homenatge a lactor de renom internacional Viggo Mortensen. Lactor nascut als Estats Units, per criat a Argentina i Veneuela, i que ha freqentat tamb el cinema espanyol, va rebre un Premi dHonor de mans de lactor espanyol Juan Echanove. El protagonista de The road/La carretera o Alatriste va fer un discurs dagrament en catal en qu reivindicava la feina de la Mostra de Lleida al possibilitar la projecci de cinema espanyol i catal aix com, sobretot, cinema llatinoameric.

Durant la cerimnia inaugural la periodista cinematogrfica Conxita Casanovas atorgava el Premi Angel Fernndez Santos a Hugo Soriani, gerent del diari argent Pgina/12 per la seva defensa de la cultura i els valors democrtics. Mentre que el Premi Jordi Dauder a la Creativitat en el Cinema Catal, instaurat en la present edici nmero 17 de la Mostra, era lliurat pel director Josep Maria Forn, en absncia de Dauder, a lactor teatral, televisiu i cinematogrfic Llus Homar.

Durant lacte tamb es van concedir sengles premis de reconeixement al director de la Mostra, Juan Ferrer, i al president del Centre Llatinoameric de Lleida, Osvaldo Francia, per la seva tasca en la difusi del cinema llatinoameric.

La cerimnia inaugural es va acabar amb la projecci de la comdia lleugera Igualita a mi de largent Diego Kaplan. Una comdia sobre la maduresa retardada protagonitzada per un etern solter al voltant de la quarantena que viu en un clima de festa permanent a la caa i seducci de jovenetes. Una comdia amb fora alts i baixos que es mostra insuficient per sostenir la seva llargada per que va deixar un ample somriure en el pblic assistent. Una comdia domesticada al voltant de la paternitat, la famlia i la responsabilitat adulta de to simptic i lleuger amb els clssics embolics i malentesos que fa feli a lespectador per la seva lleugeresa per que en el crtic deixa una sensaci molesta de comdia fcil plena de concessions.

El diumenge es presentava el documental Dreaming Nicaragua en el marc de les activitats de la Mostra de Cinema Llatinoameric de Lleida dedicades a la gent jove que cursa educaci secundria. Es tracta dun treball de conscienciaci sobre la misria infantil conduit per quatre nens nicaragencs dirigit per largent Marcelo Bukin i produt per la Fundaci Fabretto, la qual acull diferents entitats no governamentals dedicades a millorar les condicions socials dels ms petits.

El dilluns dia 11 es va presentar a lIMAC el projecte Ibermedia TV per afavorir lexhibici de cinema llatinoameric a les televisions pbliques. Aquest programa es va iniciar el 2007 i va ser impulsat per diferents autoritats cinematogrfiques dAmrica Llatina, Espanya i Portugal. Lacte va ser moderat per lespecialista cinematogrfic Angel Comas i va comptar amb la presncia dalguns dels seus artfexs com Luis Resines, Jaime Boix, Manolo Prez Estremera i Rosa Sophia Rodrguez.

Notcies - Cinema Catal . NET
Joan Ferrer, Viggo Mortensen, Juan Echanove i Llus Homar

lectures: 1423

Joan Millaret Valls

12 d'abril de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small