cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL ATENTADO DEL MEXIC JORGE FONS GUANYA LA MOSTRA DE LLEIDA'2011

La 17 Mostra de Cinema Llatinoameric de Lleida va atorgar el guard al millor llargmetratge a El atentado del veter director mexic Jorge Fons. Aquest film dpoca recrea latemptat frustrat de lany 1897 sofert pel general Porfirio Daz, president de la Repblica, en una adaptaci cinematogrfica de la novella dlvaro Uribe, Expediente del atentado. El primer llargmetratge dlvaro Curiel, la coproducci mexicano-cubana Acorazado, va obtenir el premi a la millor opera prima i, tamb, el premi al millor gui, escrit pel mateix director. Aquest film retrata laventura dun emigrant mexic que vol triomfar als Estats Units fent-se passar per cub travessant el mar per que acabar desembarcant paradoxalment a lilla de Cuba.

Una de les altres cintes triomfadores ha estat Hermano del debutant realitzador veneol Marcelo Rasquin ja que ha obtingut el premi a la millor direcci i, a ms, el premi del pblic. El llargmetratge retrata lamistat de dos nois que juguen en el mateix equip de futbol del seu barri per la vida posar a prova la seva amistat.

Una altra pellcula reconeguda ha estat Abelay, el hombre sin miedo del director argent Fernando Spiner. Aquest film sobre un gaucho ferotge i agressiu empaitat per la seva mala conscincia lha fet mereixedor dels premis a la millor actriu per Moro Anghileri i el premi especial del Jurat. Finalment el premi al millor actor va recaure en Alfredo Castor per la seva inquietant interpretaci dun gris funcionari callat i sinistre a Post mortem del xil Pablo Larran.

Mentre que els documentals guardonats van ser El edificio de los chilenos de Macarena Aguil i Los dos Escobar de Jeff i Michael Zimbalist.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de El atentado


lectures: 1376

Joan Millaret Valls

18 d'abril de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small