cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TIM BURTON. AUTOR: MARCOS MARCOS ARZA. EDITORIAL CTEDRA. COLLECCI SIGNO E IMAGEN

Ledici presentada recentment per Ctedra es tracta dun versi ampliada del llibre sobre el director Tim Burton escrit per Marcos Marcos Arza lany 2004. Daquesta manera sincorpora la darrera filmografia del director nord-americ de Burbank fins arribar a lacabada destrenar Alicia en el pas de las maravillas. Un director encasellat fcilment en el cinema fantstic que ens ha proporcionat esplndids i mgics moments, encara que en la seva carnavalesca i cridanera versi del clssic de Lewis Carroll sembla haver-se plegat a la comercialitat menys exigent, laspsia formal i la desgana creativa. Per no cal ser tan durs amb Tim Burton, tot i que ja ens havia ofert alguna sonora relliscada com la seva versi de El planeta de los simios, ja que tamb ha estat responsable de peces majscules del gnere com Eduardo Manostijeras o La novia cadver.

Es tracta dun cineasta deutor dels clssics del terror de la Universal o de lexpressionisme alemany per alhora creador dun modern cinema fantstic que lemparenta amb dos figures renovadores del gnere com Terence Fisher o Roger Corman. Ell mateix ha estat capa de bastir un discurs sobre la monstruositat i lanormalitat en qu les criatures fantstiques esdevenen ms entranyables que els mateixos humans on aquests sempre apareixen retratats en el seu costat ms fosc i sinistre.

Tim Burton s autor duna extensa i prolfica filmografia en qu abunden les adaptacions de mites, llegendes i diversos relats literaris. Si abans retriem la convencionalitat de la seva Alicia s just reivindicar altres versions del cineasta com la que va portar a terme a partir del musical Sweeney Todd: el barbero diablico de la calle Fleet.

Tamb cal ressaltar lestreta i compenetrada amistat que uneix a Tim Burton amb lactor Johnny Deep i que sha fet extensible fins a sis ocasions. Daquests moments de collaboraci conjunta es podria destacar la memorable Ed Wood sobre la histrinica figura dun director de cinema de srie B descs talent abocat al fracs i a loblit i que Tim Burton recupera com a homenatge als entusiastes i al cinema de terror.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1414

Joan Millaret Valls

20 d'abril de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Que gran que s Tim Burton!
Pau24-04-2011

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small