cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LTIMES PROJECCIONS DEL 1er FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA D'AUTOR'2011

La pellcula encarregada de clausurar el Festival de Cinema dAutor aquest dissabte dia 7 ser la delicada El extrao caso de Anglica del portugus Manoel de Oliveira. El veter i incansable director demostra estar en un perfecte estat de salut creatiu malgrat, o grcies, als seus ms de cent anys de vida. Aquesta cerimnia de cloenda comptar amb un presentador de luxe ja que el film dOliveira vindr precedit per unes paraules del seu productor, Llus Miarro, co-responsable tamb del gran triomf lany passat a Canes dUncle Boonmie recuerda sus vidas pasadas del tailands Apichatpong Weerasethakul.

El extrao caso de Anglica es repetir a lendem ja que el festival romandr obert i a ple funcionament tot el diumenge dia 8. Daquesta manera, en la darrera jornada tindr lloc una sessi especial esperadssima que consistir en lexhibici en 3D del documental de lalemany Werner Herzog, Cove of forgotten dreams, rodat a les grutes franceses de Chauvet. De ben segur que lexperincia valdr la pena acostumats com estem als treballs fets al lmit del director de films malets com el clssic Aguirre la clera de Dios.

Aquest proper cap de setmana tamb s ben recomanable la visi dalguns dels ttols del canadenc Guy Maddin. Es tracta dun cineasta estrany i anmal que es mant encara indit en les nostres cartelleres destrena i a qui el Festival dedica ben oportunament la seva primera retrospectiva. Es tracta dun director que fa reviure lesttica en blanc i negre del cinema mut en qu les seves imatges encomanen una melancolia i languidesa contagiosa i absorbent.

Molts vam rebre una autntica sotragada quan vam descobrir Guy Maddin al guanyar en el festival de cinema fantstic i de terror de Sitges grcies a una versi ben singular i esquiva de la figura clssica del vampirisme, Drcula: Pages from a virgins diary (2002). En el marc daquesta fenomenal retrospectiva, el divendres dia 6 es podr veure el treball daproximaci a la figura de Guy Maddin, Waiting for twilight de Noam Gonick sobre i narrat per Tom Waits. I a continuaci es projectar un dels seus darrers treballs, lhipntic i somnolent My winnipeg dedicat a la memria de la seva ciutat en un to decadent i enigmtic. Mentre que el dissabte es podr gaudir del melodrama retro saturat i musical The saddest music on the world, on apareix una Isabella Rossellini a qui no espanten els riscos.

Dins la secci oficial Direccions hi haur la possibilitat encara de veure el contundent film Post mortem del xil Pablo Larran de clima malalts i de missatge ambigu i problemtic amb el rgim pinocheti de fons. Interessant resulta la desencisada i amarga histria de dos germans de barriada de futur incert que es reivindiquen a travs de les curses illegals de cotxes en el film Jo pour Jonathan del jove quebequs Maxime Giraux. Apreciable resulta la senzillesa i intranscendncia duna histria juvenil, sota lempremta dissimulada dun pare del cinema independent com Hal Hartley, explicada sense estridncies i amb un humor inofensiu a Cold Weather del jove nord-americ Aaron Katz.

A part de la secci Direccions on sagrupa el gruix de la programaci, el Festival ha acollit un parell dimportants seccions paralleles. Una ha estat dedicada a facilitar el descobriment del cinema emergent dels pasos encabits en lantic bloc comunista, Promeses de lEst. Dins daquest apartat lespectador atent ja estava al cas del nou cinema romans desprs del ress internacional dalguns realitzadors com Cristi Puiu de qui el festival ha programat la seva darrera proposta vista a Canes, Aurora. Per ara tindrem la possibilitat de visitar altres pasos en aquests ltims dies de festival grcies al film How I ended this summer del rus Alexei Popogrebsky.

Una altra secci est especialitzada en cinema oriental, sies, per intentar abastar lextensa producci cinematogrfica dun continent sempre sorprenent i modern. Aix es podr veure la nova incursi violenta del magntic Kateshi Kitano en el gnere dels yakuzes a Outrage; lemoci del retrobament familiar i sentimental al cap dels anys de dos amants separats desprs de la Revoluci Xinesa a Apart together del xins Wang Quanan; o la revisitaci particular de la frmula del triangle amors a crrec del director de culte sud-core Hong Sang-soo.

Tan sols apuntar que les projeccions tenen lloc en els cinemes Aribau Club de la Gran Via barcelonina i que totes les cpies sn exhibides en la seva versi original i subtitulades al catal. Podeu trobar ms informaci detallada, preus i horaris de projeccions al portal http://www.cinemadautor.cat

Notcies - Cinema Catal . NET
El extrao caso de Anglica

lectures: 1449

Joan Millaret Valls

4 de maig de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small