cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CINEMA DE DONES

La 19 Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, inaugurada el passat 26 de maig, ofereix la possibilitat de podar veure en pantalla gran una variada mostra del treball de diferents realitzadores fins aquest diumenge dia 5 de juny a la sala de la Filmoteca de Catalunya.

A banda de les seccions habituals com Panorama ficcions on sha incls els treballs de Kelly Reichardt, Meels Cutoff, o Judith Colell juntament amb Jordi Cadena -, Elisa K, la Mostra dedica enguany el seu Monogrfic a la primera documentalista italiana de la postguerra Cecilia Mangini.

I en la secci Clssiques shan recuperat treballs com el de la cineasta davantguarda alemanya Ulrike Ottinger, Dorian Gray im Spiegel der Boulevardpress (1984) o Genpin (2010) de la japonesa Naomi Kawase sobre les experincies de dones amb el part natural a la clnica del tocleg Tadashi Yoshimura. En aquesta secci es podr recuperar aquest divendres dia 3 el retrat de Nova York que fa la directora belga Chantal Akerman a partir de la relaci epistolar que mant amb la seva mare a Brusselles a News from home (1977).

Entre altres projeccions, aquest dissabte dia 4 es podr veure el documental Women art revolution: A secret history de Lyn Hershman Leeson sobre el collectiu de dones artistes nord-americanes dels anys 60 W.A.R. Aquest treball dentrevistes conforme un retrat de grup en qu destaquen creadores que van marcar una poca com Nancy Spero o Miriam Shapiro.

I el diumenge dia 6 sexhibir el treball clandest de la realitzadora Amal Ramsis, Mamnou/Prohibido (2010), enregistrat abans de revoluci dEgipte en lapartat Militncies de la Memria. Per ampliar la informaci es pot visitar el portal http://www.mostrafilmsdones.cat

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1360

Joan Millaret Valls

1 de juny de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small