cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL PRODUCTOR DE STANLEY KUBRICK, JAN HARLAN, REP EL PREMI LLUNA DE VALNCIA

El 26 Festival Internacional de Cinema de Valncia Cinema Jove, inaugurat el passa divendres dia 17 de juny, ha entregat el premi Lluna de Valncia al productor alemany i cunyat de Stanley Kubrick, Jan Harlan. El productor va entrar en contacte amb Kubrick quan aquest darrer volia rodar una pellcula sobre la megalmana figura histrica de Napole. Una pellcula inviable per culpa de la MGM que al final es fa ver enrere per no competir amb el Waterloo de Serguei Bondarchuck de lany 1970 interpretat per Rod Steiger. Un projecte frustrat que sha tradut fa poc en un llibre profusament illustrat per leditorial Taschen.

La relaci es va refermar en les segents i darreres produccions del director Kubrick. Daquesta manera van treballar plegats a La naranja mecnica, El resplandor, Barry Lyndon, La chaqueta metlica i Eyes wide Shut. El treball conjunt shauria pogut materialitzar en una altra proposta que al final va caure en les mans de Steven Spielberg, Inteligencia Artificial.

Una collaboraci conjunta de trenta anys que va desembocar amb posteritat a la mort del director angls en un documental divulgatiu que ofereix Cinema Jove, Stanley Kubrick, una vida en imgenes (2001), en qu es fa un recorregut per tota la filmografia de Kubrick. El Festival mostra tamb altres treballs centrats en lobra de Kubrick com el documental centrat en el jove protagonista Alex de La naranja mecnica interpretat per Malcolm McDowell a O lucky Malcolm! (2006). El reps a la figura del genial director Kubrick es complementa amb el curtmetratge documental dAnthony Frewin, What is out there (2007), centrat en les reflexions que inspira 2001, Una odisea en el espacio.

Lexhibici dels darrers films de Kubrick en el marc del festival Cinema Jove compten amb lentusiasta i clida presncia de Harlan que ell mateix presenta. Una figura consagrada al record del mestre Kubrick per que mostra altres punts dinters com la msica a travs del documental programat de Jan Harlan, Dvorak...who? (2006), en qu senregistren dos setmanes dassaig duna orquestra alemanya.

Notcies - Cinema Catal . NET
Jan Harlan


lectures: 1486

Joan Millaret Valls (Enviat especial al Cinema Jove)

20 de juny de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small