cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CINEMA JOVE RECONEIX L'AUTORIA DE L'ANIMADORA TXECA MICHAELA PAVLTOV

Lanimadora txeca Michaela Pavltova rep un homenatge al Cinema Jove i presenta la seva obra davant el pblic valenci. Aquesta directora de curtmetratges danimaci nascuda a Praga el 1961 utilitza diferents textures per parlar des de la ironia i labsurd de les relacions de parella, la famlia o les dones, prcticament sempre des del silenci. Michaela Pavltov ha estat nominada als Oscar pel seu treball Reci, reci, reci/Palabras, palabras, palabras (1991) sobre la incomunicaci entre els ssers humans. La directora txeca ha guanyat tamb un Os dOr al millor curtmetratge a Berln grcies a la seva aproximaci a la rutina i la monotonia en la vida de tres parelles a Repete/Repiticin (1995).

Es tracta duna directora que mostra gran versatilitat en la seva obra i treballa tant en lanimaci tradicional com en la combinaci danimaci i documental tal com va demostrar a This could be me (1996), fragment duna srie de la BBC que presentava animadors internacionals. Freqenta altres tcniques com la pintura, la illustraci o lanimaci digital.

Un dels seus darrers treballs s The carnival of animals (2006) en qu es visualitza un imaginari femen sobre el desig, lerotisme i el sexe a partir de les imatges animades inspirades en la suite musical homnima de Camille Saint Sans. El festival Cinema Jove exhibeix tamb un breu avan del projecte danimaci protagonitzat per dos cactus a Cirkus Kaktus (2009).

Entre altres activitats emmarcades en el festival Cinema Jove destaca lexposici de cartells de cinema del tamb illustrador txec Vratislav Hlavat. La mostra recull diferents psters de pellcula fets principalment entre els anys 1964-1990 en qu lautor tenia plena llibertat per recrear amb formes i colors ttols de films polonesos o txecoslovacs que sovint no coneixia. Sn cartells sense ttols de crdit i fets moltes vegades amb dibuixos a m sense emprar fotos de les pellcules corresponents.

Notcies - Cinema Catal . NET
Michaela Pavltova


lectures: 1400

Joan Millaret Valls (Enviat especial al Cinema Jove)

21 de juny de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small