cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CONCORREGUDA 3a FESTA D'ESTIU DEL CINEMA CATAL

LAcadmia del Cinema Catal va celebrar la setmana passada la 3 Festa dEstiu del Cinema Catal al Palau de Pedralbes de Barcelona. La celebraci va reunir centenars de convidats entre actors, directors, professionals del sector i cares famoses per confirmar el bon moment que travessa el cinema catal. Locasi va servir per celebrar linterminable llistat de premis obtinguts per una trentena de pellcules de producci catalana en diferents certmens internacionals.

Entre les pellcules ms guardonades destaca evidentment lexitosa cinta Pa negre dAgust Villaronga. Per hi ha altres produccions que no han obtingut el favor massiu del pblic per que han acumulat un seguit de premis envejable com La mosquitera dAgust Vila o Cuchillo de palo de Renate Costa.

Al costat de ttols tan festejats com els exitosos films de caire internacional com Buried/Enterrado de Rodrigo Corts o Biutiful dAlejandro Gonzlez Irritu hi detectem notables cintes reconegudes per diferents jurats formats per professionals del sector audiovisual que no han acabat de trobar el seu pblic. En aquest registre ens trobem amb cintes com Aita de Jos M Orbe, Uncle Boonmee who can recall his past lives dApichatpong Weerasethakul, Elisa K de Jordi Cadena i Judith Colell o Caracremada de Llus Galter.

La trobada va servir tamb per fer un tastet de les properes produccions catalanes que sestrenaran als nostres cinemes. Daquesta manera es van avanar diferents ttols com les noves incursions en el cinema de terror de directors tant significats com Jaume Balaguer, Mientras duermes, o Paco Plaza, (Rec)3 Gnesis. Altres pellcules que arribaran als nostres cinemes i que ja han estat guardonades en diferents festivals de cinema seran Catalunya ber Alles! de Ramon Trmens o Medianeras de Gustavo Taretto.

Durant lacte es van concedir dos guardons de reconeixement a figures destacades de la comunicaci de casa com la fundadora de la revista Fotogramas, Elisenda Nadal, o lexhibidor i propietari dels cinemes Alexandra, Ramon Colom. Entre les autoritats presents va destacar lassistncia del conseller de cultura, Ferran Mascarell, o la dels comunicadors Espartac Peran i Ariadna Oltra.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1433

Joan Millaret Valls

27 de juny de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small