cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL 26 FESTIVAL CINEMA JOVE DE VALNCIA RECONEIX ELS MRTIS INCONTESTABLES DE LA CINTA RUSSA SIBERIA. MONAMOUR

El passat 24 de juny es clausurava la 26 edici del Festival Internacional de Cine Cinema Jove en el Teatre Principal de Valncia amb lentrega de premis i la projecci de la pellcula de cloenda, la finesa Lapland Odyssey, presentada pel seu mateix realitzador, Dome Karukoski.

Durant la cerimnia, el productor dels darrers films de Stanley Kubrick, Jan Harlan, va atorgar la Lluna de Valncia al millor llargmetratge al director rus Slava Ross per la impressionant Siberia. Monamour. Es tracta d una pellcula feta de paisatges desolats i abandonats i personatges en el lmit de la supervivncia esdevinguts una cruel metfora de lesfondrament del comunisme i latzucac actual.

La cinta russa cont un enfocament parallel a lexpressat recentment per un altre film demolidor com My joy de Sergei Loznitsa, vist a Cannes i Sitges, encara que Roos redimeix els seus personatges principals en un agnic bri desperana final per damunt la brutalitat dun pas en qu els homes es comporten com llops envers els altres.

Mentre que la Lluna de Valncia al millor curtmetratge va ser pel treball al voltant de la infncia en un conflictiu entorn familiar, Colivia del romans Adrian Sitaru. Davant labsncia del director, el guard el va recollir en nom seu lactriu espanyola i membre del jurat de curtmetratges, Ana lvarez.

Durant la gala de clausura es va entregar el guard Lluna de Valncia com a reconeixement a una trajectria flmica a la directora granadina Chus Gutirrez. La directora de films com Alma gitana (1995) o El calentito (2005) ha estat motiu duna complerta retrospectiva. I el guard li van concedir els actors Farah Ahmed i Jos Luis Garca Prez, protagonistes del darrer film de la directora, Retorno a Hansala, un necessari i emotiu film sobre la necessitat de restituir la memria dels immigrants morts o desapareguts al travessar lestret.

Notcies - Cinema Catal . NET
Jan Harlan i Slava Ross


lectures: 1412

Joan Millaret Valls (Enviat especial al Cinema Jove)

29 de juny de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small