cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA PELLCULA DE ROBOTS EVA, INAUGURAR EL 44 FESTIVAL DE SITGES

La pellcula de robots, Eva, del director debutant Kike Mallo ser lencarregada dinaugurar el 6 doctubre la 44 edici del Festival Internacional de Cinema de Catalunya-Sitges2011. Lopera prima de Kike Mallo arriba de la m de la productora Escndalo Films, associada a lEscola Superior de Cinema de Catalunya (ESCAC), encara que tamb est participada per empreses internacionals com Wild Bunch.

Una part important de lequip tcnic ha sorgit de la prpia Escola i molts dells ja havien participat en lexitosa El orfanato del director Juan Antonio Bayona, format tamb en la mateixa pedrera de lEscac. Entre els guionistes daquesta histria de cincia ficci hi sobresurt el dramaturg Sergi Belbel i entre els protagonistes destaquen actors com Daniel Brhl, Alberto Hamman o LLus Homar.

El festival de Sitges, consagrat al cinema fantstic i de terror, ha presentat la programaci i tamb la seva imatge, explicitada en els inquietants cartells inspirats enguany en la temtica de la intelligncia artificial que dilueix la distncia entre humans i robots Daquesta manera el Festival de Sitges commemora el des aniversari de lestrena de la pellcula de Steven Spielberg Inteligencia artificial.

Entre els plats forts del certamen catal assenyalem la presncia de la nova cinta terrorfica de Jaume Balaguer, Mientras duermes, que est protagonitzada, entre altres, per Marta Etura i Luis Tosar. A ms, el popular director de Rec rebr el reconeixement del Festival amb lentrega del guard La Mquina del Temps. Altres cintes seleccionades sn el documental al voltant del cmic en clau argentina La mujer del eternauta dAdn Aliaga o Emergo de Carlos Torrens, produda pel director de Buried, Rodrigo Corts.

La participaci llatinoamericana de tall fantstic es centrar en la coproducci hispano-cubana Juan de los muertos, que semmarcar en la festiva celebraci de la Zombie Walk el 14 doctubre, i la cinta brasilera de Marco Dutra i Juliana Rojas, Trabalhar cansa. Entre les pellcules internacionals cal subratllar la projecci de la impressionant The Turin horse de lhongars Bela Tarr aix com el desembarcament del 3D a crrec de films com Les contes de la nuit de Michel Ocelot o The mortician de Gareth Maxwell Roberts.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1496

Joan Millaret Valls

6 de juliol de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

la de Juan de los muertos te molt bona pinta, segur que sera delirant!
Marcos06-07-2011

Trobo que est b fer-li un homenatge a A.I. _Inteligrncia artificial, doncs considero que s una pellcula sensacional, que no est prou ben considerada i que amb el temps adquirir un rol de ttol de culte, en un cas similiar a Blade Runner...
Jordi L.07-07-2011

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small