cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA FILMOTECA PROGRAMA EL CICLE MEMRIES DE LA GUERRA CIVIL

La Filmoteca de la Generalitat de Catalunya programa el cicle Memries de la Guerra Civil, setanta-cinc anys desprs de laixecament nacional del 18 de juliol del 1936 encapalat pel general Franco contra la Repblica i que va desencadenar la Guerra Civil. El record daquells dies decisius que van marcar el decurs de la histria de Catalunya i que van desembocar en la instauraci de la llarga nit del franquisme, es centrar en lenregistrament dels esdeveniments que en va fer el cinema, tant des de la ficci com des del documental.

Les projeccions shan desdoblat en dos perodes i durant aquest mes de juliol es projectaran ttols emblemtics que aporten una visi determinada del conflicte des de films propagandistes que responen a esquemes ideolgics i partidistes o noticiaris tendenciosos de les autoritats enfrontades aix com films de ficci que retraten o sambienten en fets histrics.

Aquesta primer part del cicle es va inaugurar el passat 5 de juliol amb la projecci de lesplndid documental La vieja memoria (1977). Lacte inaugural va comptar amb la presncia del seu director, Jaime Camino, qui rodar aquest document en plena transici democrtica donant veu als testimonis supervivents dels diversos fronts en lluita durant la Guerra Civil. Jaime Camino ha esdevingut una figura imprescindible de la cinematografia catalana i espanyola ja que prcticament ha consagrat la meitat de la seva carrera cinematogrfica a la Guerra Civil espanyola a travs de sis ttols de referncia com Las largas vacaciones del 36 o El llarg hivern.

Durant aquest dies de juliol es podran veure films tan significatius com Lespoir del francs Andr Malraux, The spanish earth de lholands Joris Ivens o Por quin doblan las campanas? a partir de la novella homnima de lescriptor nord-americ Ernest Hemingway. La segona part del cicle arribar a la tardor tot aprofitant la inauguraci prevista de la nova seu de la Filmoteca en el Raval barcelon amb una exposici sobre el mateix tema.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1456

Joan Millaret Valls

13 de juliol de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small