cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ELS CLSSICS DEL DIRECTOR ROMAN POLANSKI ARRIBEN ALS CINEMES VERDI

Aquest divendres dia 22 de juliol sestrenaran als cinemes Verdi de Barcelona les primeres i fonamentals pellcules del realitzador polons Roman Polanski restaurades digitalment per a locasi. Aix podrem reveure en pantalla gran la seva suggerent i claustrofbica opera prima Cuchillo en el agua (1962) en qu el director juga perversament a tancar els seus protagonistes un triangle format per una parella i un altre home - en lespai clos dun veler en mig del mar i allunyat del mn.

Aquesta primera aventura en el terreny del llargmetratge, que arriba desprs de diversos curts de caire trencador i temtica surrealista, va ser escrita pel mateix Polanski i pel tamb realitzador polons Jerzy Skolimovsky al voltant dalgunes constants que serien identitries del cinema de Polanski com les relacions de domini, traci i poder que generen atmosferes tenses i torbadores.

Dins del cicle Un estiu de cine amb els grans mestres, els cinemes Verdi projectaran tamb la seva segona pellcula rodada a Anglaterra amb lactriu francesa Catherine Deneuve, Repulsin (1965), convertida en tot un clssic del terror psicolgic. Es tracta duna altra cinta malaltissa i tortuosa protagonitzada per una jove adolescent que viu en lapartament de la seva germana a Londres i que experimenta una aversi obsessiva envers el gnere mascul que la condueix fins a la follia.

La tercera cinta que complementa aquest reps a la primerenca filmografia del director Roman Polanski s Cul de sac/Callejn sin salida (1966). Es tracta duna histria tragicmica i pattica protagonitzada per diferents personatges ben excntrics que viuen situacions absurdes i delirants en lespai allat duna castell vora el mar situat en els lmits de la civilitzaci.

Notcies - Cinema Catal . NET
Catherine Deneuve, a Repulsin


lectures: 1451

Joan Millaret Valls

20 de juliol de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small