cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LOS CUATROCIENTOS GOLPES: CINEMA DE DEB ALS VERDI

A partir del proper divendres 5 dagost, els barcelonins cinemes Verdi projectaran la primera pellcula de Franois Truffaut, Los cuatrocientos golpes, dins de la secci: Un estiu de cinema amb els Grans Mestres.

Dirigida lany 1959, Los cuatrocientos golpes va significar el debut del director francs Franois Truffaut i la pellcula ms emblemtica de la nova corrent cinematogrfica anomenada Nouvelle Vague, de la qual el director Franois Truffaut era un dels seus mxims exponents. Amb aquesta primera pellcula, Truffaut va trencar els motllos temtics del cinema francs, i va proposar una nova reflexi sobre els valors socials que imperaven en lpoca dels anys 60. Des del punt de vista dun nen planteja letern conflicte entre all real i les illusions.

Los cuatrocientos golpes va ser guardonada amb el Premi al Millor Director en el Festival de Cannes 1959 i va aconseguir una candidatura als Oscars 1960 com a millor gui original.

Si el que busqueu s cinema de deb, aquesta s la pellcula definitiva d'aquest estiu, un cant d'amor al cinema, a la vida mateixa, i un exponent pedaggic d'un valor enorme. Tot un plaer.


Fitxa de la pellcula
Notcies - Cinema Catal . NET
Un jovenet Jean-Pierre Laud


lectures: 1431

Redacci

3 d'agost de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small