cinema catal� . caT
Notícies anteriors
UN ESTIU DE CINEMA AMB ELS GRANS MESTRES ENS PERMET RECUPERAR L'OBRA MESTRA TO BE OR NOT TO BE, EN PANTALLA GRAN

Els grans clssics serveixen per netejar laa baixa qualitat cinematogrfica de la cartellera estiuenca. Aquest s el cas de la magistral comdia satrica, To be or not to be (Ser o no ser), que es podr veure als cinemes Verdi a partir del 19 d'agost.

Dirigida per Ernst Lubitsch i produda per Alexander Korda l'any 1942, va ser finalista a l'Oscar a la Millor Banda Sonora i destaca la presncia de Carole Lombard, Jack Benny i Robert Stack com a protagonistes. Amb gui del propi Lubitsch i Edwin Justus Mayer, d'acord amb un relat de Menyhrt Lengyel, aquesta corrosiva, elegant i cida visi d'una cosa tan trgic com la guerra i el nazisme, s un dels millors ttols de la comdia clssica americana i un dels cims del mestre Lubitsch.

Ens trobem en el periode de la Segona Guerra Mundial (1939-1945), a Varsvia, durant l'ocupaci alemanya. El professor Siletsky, un espia al servei de la Gestapo, est a punt de lliurar una llista amb el nom dels col.laboradors de la Resistncia. Joseph Tura, actor polons, intrpret de Hamlet i esps de Maria Tura, tamb coneguda actriu, intentar evitar-ho. Amb l'ajuda dels actors de la seva companyia, es far passar pel cruel coronel Erhardt i per Siletsky per entrar al quarter general de les SS.

Ser o no ser, aquesta s la qesti - d'bvia resposta - per a una de les millors opcions cinematogrfiques de l'estiu.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1366

Redacci

18 d'agost de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small