cinema catal� . caT
Notícies anteriors
MIDNIGHT X-TREME, LA CARA MS OBSCURA PER RENTABLE DE SITGES 2011

Per qui no conegui aquesta secci de nom suggerent, aquesta s la secci del festival on acampa el cinema de terror per excellncia, fins a les hores ms intempestives del festival. Aquesta s la divisi del festival ms gamberra, la qual omple massives maratons (no hi veureu cap butaca buida) per uns cinfils que no van a veure cinema sin a devorar-lo. Aqu sn permesos tots els subgneres del terror: des del trash terror fins al gore, passant pel slasher. En aquest espai no existeix la sofisticaci, noms la diversi.

Dins de la disbauxa nocturna destaca 3-D Sex and Zen: Extreme Ecstasy, un film que ha rebentat taquilles a tota Xina popular i que no ha deixat indiferent al pblic de Sitges 2011. Es tracta de pura luxria 3D provinent de Hong Kong: una combinaci letal daventures, arts marcials i erotisme. Ambientada en lpoca de la Dinastia Myng i dirigida per Christopher Sun, ens sorprendran les reflexions implcites sobre lavarcia, el poder i el desig. Excitaci en tots els sentits.

El gnere zombi no falla mai al Midnight X-treme i prova daix s Deadheads, una road movie cmica de zombis. Dos amics que han estat convertits en morts vivents, partiran a la recerca damor en un viatge que no estar exempt de situacions hilarants. Dirigida pels germans Brett Pierce i Drew T. Pierce, que comenaren gravant backyard monster movies al pat de darrere de casa, ens proposen un film de zombis fora diferent pel que fa el gnere tot i estirar del fil cmic de la revulsiva Zombies Party.

Altres gneres habituals daquestes maratons inacabables sn els films de terror paranormal. Grave Encounters, dirigida per The Vicious Brothers, mostra un equip de caadors de fantasmes que roden dins dun abandonat hospital psiquitric on durant anys shan informat de fenmens inexplicables. Com s desperar, el que trobaran all dins ser una veritable malson. La cinta s una pea ms en la remodelaci del cinema de terror que ja va encetar The Blair Witch Project o Paranormal Activity ms tard. A mode de sorpresa, es cola un film danime anomenat High School of the Dead, un captol duna srie de 12 episodis. Que estigui incls en la secci sentn per dos motius: perqu tracta sobre zombis i per que la censura japonesa lha vetada de sagnant i ertica. Es tracta duna explosi de zombis animats que en algun moment volen tocar el hentai, per amb cert i degut filtre paternal. Fragment duna animaci transgressora que no vol passar desapercebuda.

Un film noruec amb un bon nombre delements intrigants s Dark Souls (Mrke Sjeler), on un assass amb un trepant, dones mortes que desprs no ho estan i una estranya substncia negra semblant al petroli, passen per dexprimidora per presentar-nos una cinta original i tcnicament notable. Dirigit per Csar Ducasse i Mathieu Peteul, ens explicar com lassass perforador ha anat fent de les seves i les vctimes, que acaben convertides en una espcie de zombis autistes, sn cada vegada ms. Amb un tractament bastant independent, s d'aquells treballs que combina subgneres del terror i no recau en els convencionalismes.

Un altre dels films interessants s Hobo With A Shotgun, dirigit per Jason Eisen i protagonitzat per un Rutger Hauer que est com peix a laigua. Aquesta cinta negra ens explica les peripcies dun rodamn armat amb un rifle i disposat a impartir justcia sense cap mirament. Tot un clar homenatge a Grindhouse i al cinema de vigilants armats, tamb molt en la lnia de Machete. Un autntic festival pels amants daquest tipus de cinema que inclou, fins i tot, alguns punts de gir interessants en el gui i elements de reflexi social.

Torna Alex Chandon desprs de 10 anys, creador de ttols com Cradle of fear o Pervirella. El seu ltim treball s Inbred, on un grup de joves delinqents acompanyats pels seus tutors es preparen per viure un intens cap de setmana a la petita comunitat de Yorkshire Mortlake. Una comunitat provinciana i rncia que agraeix la visita daquests forasters tot convertint-los en el focus dun gran entreteniment visceral. Un treball resolutiu per un pblic carnvor afamat per que sovint soblida de la intensitat narrativa.

El gore japons no es queda enrere. Karate Robatori Zaborgar s el nou treball de Noboru Iguchi que promet ser un eixam de cincia ficci i efectes especials ridculs, els quals no deceben al pblic assistent. Karate Robatori Zaborgar s part motocicleta, part karateka i tot ell robot. s un film transformer que servir de gaudi per tot un pblic que demana humor groc a crits. s la festa sci-fi on totes les disfresses hi valen i on lhumor ms kafki guanya.

El triler de New Kids Turbo ens alerta ja duna promesa cmica totalment desfasada que ens arriba des dels Pasos Baixos. El film s una adaptaci duna srie desquetxos que ha batut rcords en la seva estrena al seu pas. Ens presenta a cinc elements que, desprs de quedar-se a latur, decideixen arreglar les coses pel seu compte i no pagar ms per tot all que necessitin. Film que salimenta de lherncia televisiva de Just for laughs o Jackass.

La guardonada amb el premi Maria Midnight X-Treme s per Detention de Joseph Kahn. Un cid i contundent slasher que no deixar indiferent a ning, sovint abraant la comdia negra. El suspens imminent no s la nica sorpresa daquesta cinta, lexcellent muntatge i una elctrica posada en escena ens deixaran bocabadats mentre gils peces musicals i una fludesa verbal fora de srie ens acompanyaran amb un somriure malvol.

El cinema alternatiu t un nom a la secci i es diu Rabies, es tracta de la primera pellcula en hebreu daquest gnere que de forma arriscada ens endinsa al drama social, guarnit de psicpates que faran la vida impossible als coprotagonistes. Aquest intent coral de liquar elements del terror clssic amb un anlisis subtil de la societat israeliana pot desconcertar a lespectador, sense renunciar a la musculatura innovadora.

El terror destructura lineal i convencional tamb t un lloc a la secci i ho demostra Seconds Apart, del colombi Antonio Negret. Digne producte de terror psicolgic que ens recordar inevitablement a El Resplandor. Afortunadament cont suficients elements per aconseguir el seu objectiu i produir certa impressi en el seu clmax letrgic.

Michael Biehn arriba a Sitges per recollir una Mquina del Temps i no en t prou, tamb presenta The Victim com a director. Actor a Terminator o a Aliens es llena a la piscina dirigint un thriller de fora bruta que combina atracci fatal amb corrupci. Lefecte del film cap a lespectador pot ser tant divers com la seva filmografia.

Un videojoc filmat es converteix en la guinda del pasts. Monster Brawl s sens dubte una de les ms aclamades de la secci. Dirigida per Jesse Cook, ens proposa un estrafolari combat al ring amb vuit monstres clssics del terror per comprovar quin d'ells s el ms poders de tots: Frankenstein es protegeix de les urpes de lhome llop mentre la mmia no vol caure als encanteris duna vampiressa sense pietat. Pea dentreteniment que ja va triomfar a festivals com el Fantasia Film Festival de Montreal o el Toronto After Dark Festival.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1170

ric Antonell

21 d'octubre de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

jo vaig trobar The Victim totalment decepcionant, en canvi Rabies em va interessar bastant; sn les dues que vaig veure dins aquesta secci...
Marc Ventr21-10-2011

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small