cinema catal� . caT
Notícies anteriors
HIMIZU i WOMB FINALITZEN EL CICLE DE COLLABORACI D'ENGUANY, ENTRE EL SITGES 2011 I LA FILMOTECA DE CATALUNYA

El Festival Internacional de Cinema Fantstic de Catalunya, que es celebra a Sitges des de fa 44 anys, ha viatjat enguany a Barcelona grcies a una collaboraci especial amb la Filmoteca. Alhora, la Filmoteca tamb ha estat a Sitges com a coresponsable dalgunes projeccions molt singulars. Lintercanvi de programaci, per exemple, ha perms que a Sitges es pugui veure Angoixa, de Bigas Luna, mitjanant una cpia restaurada per la Filmoteca mentre que a Barcelona es projectaven set pellcules incloses en la programaci del festival. El dimarts 18 doctubre es varen projectar a la Filmoteca els dos ltims films daquest intercanvi flmic: Himizu i Womb.

Himizu s un film dun dels autors contemporanis ms controvertits del Jap: Sion Sono, autor de Guilty of Romance (millor pellcula a la secci Oficial Fantstic rbita), Cold Fish o laclamada Love Exposure. Himizu ha obtingut bona resposta tant al Festival de Sitges 2011 com a lactual edici del festival internacional de Vencia on va aconseguir el premi Marcello Mastroiani per les interpretacions dels dos joves protagonistes (Shta Sometani i Fumi Nikaid).

Aquesta lrica adaptada a la gran pantalla (i s que Sono tamb s poeta a la vida real) ens relata la vida de Sumida, un jove adolescent obsessionat en portar una vida normal i corrent. Tasca complicada quan el mn del seu voltant comena a enfonsar-se. De pare alcohlic i mare fuga, Sumida intenta seguir endavant mirant de manera positiva la perspectiva vital. Ara b, quan les columnes que aguantaven la seva "normalitat" acaben per ensorrar-se i els mals pensaments comencen a aflorar, shaur de resistir a les ms obscures temptacions.

El realitzador japons sinspir en el manga de Minoru Furuya per inclou tamb, en el paquet lacrimogen, el desastre de Fukushima com a tel de fons. No noms pel caire apocalptic del film, sin pel fet que es trobaven enmig del rodatge quan el terratrmol i posterior tsunami de l11 de mar de 2011 va afectar al pas del sol naixent. s tamb, doncs, un missatge desperana cap a una societat molt afectada actualment.

Malgrat la seva parsimnia, Himizu funciona com un termmetre sobre lestat dnim de la joventut nipona actual, extensible a tota la geografia mundial. Els seus personatges, que ho han perdut tot, fins i tot la possibilitat de rendir-se, ja noms compten amb el crit com a via dexpressi. Els seus brams de desesperaci funcionen com a manifest generacional i com a contrapunt al silenci que desprenen les runes del tsunami.

Womb tanca el cicle i s que es tracta de la ltima pellcula sitgetana projectada aquest any a la Filmoteca. Lhongars Benedek Fliegauf, autor de Milky Way, The Forest o Dealer, ens mostra la seva visi ms cabalstica sobre la vida i la mort.

Quan Rebeca (Eva Green) torna a la casa dels seus avis, es retroba amb el seu amor de la infncia, Thomas (Matt Smith, onz protagonista a la srie Doctor Who). L'atracci entre ells s tan forta que Thomas ho deixa tot per estar amb ella per (i aix no s cap sorpresa) la vida no s eterna. Aqu comenaran una srie desdeveniments que ens narraran el qu el futur promet per encara no ens pot oferir.

s una pea de reflexi que insisteix en el discurs modern de la clonaci humana i, com aix, pot tenir efectes collaterals cap a lentorn ms immediat o no tant immediat. Veurem com el conflicte, que apareix ja al minut vint, es desenvolupa durant minuts amb letrgica per enigmtica execuci. Per amants del cinema que salimenta dellipsis i que amb poques paraules expressa una idea amb un rerefons molt complex i encara desconegut per la humanitat.

s, doncs, una cinta contemplativa on no noms ens captivaran els iris dEva Green, sin latmosfera creada per la ocasi. A nivell tcnic no hi ha falses pretensions i Pter Szatmri sesmera en la fotografia, de manera que ens trasllada notablement tota la fredor intencionada que vol desprendre el film. Glida i a vegades distant, entre el drama i la cincia ficci, aquesta obra dinfluncia Jancs es converteix en una perla danubiana que no menteix en el seu missatge.

Notcies - Cinema Catal . NET
L'actriu Eva Green al film Womb


lectures: 1091

ric Antonell

23 d'octubre de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

m'ha encantat l'article, sobretot per l'estructura i com est escrit, a mi womb em va semblar molt bona per himizu no l'he vista
maria04-11-2011

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small