cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ELS CREADORS DE LA SRIE CATALANA POLSERES VERMELLES RETORNEN A IGUALADA PEL ZOOM FESTIVAL

Lequip de la srie de TV3 Polseres vermelles tornar a Igualada aquest dijous dia 3 a les vuit del vespre en el marc de les activitats dutes a terme pel Festival Zoom 2011 desprs que en ledici de lany passat presentessin la srie en carcter dabsoluta preestrena en una sessi multitudinria al Teatre Municipal Ateneu, seu principal del Festival. El creador de la srie, Albert Espinosa, i una de les actrius protagonistes, Llum Barrera, retornaran al festival dIgualada per participar en la secci oberta als professionals del sector Converses amb..., desprs que la srie televisiva Polseres vermelles, dirigida per Pau Freixas, esdevingus un dels grans fenmens de la petita pantalla catalana.

Als elevats ndex daudincia aconseguits per la srie, la popularitat assolida pels seus joves intrprets i la repercussi de lobra literria del creador de la srie Polseres vermelles, Albert Espinosa, ara cal afegir-hi lxit internacional. El triomf ms enll de les nostres fronteres es deu a lextensa difusi dels llibres dAlbert Espinosa cas de Si tu em dius vine ho deixo tot...per diguem vine que shan vist traduts a nombroses llenges i editats en diversos pasos.

I pel que respecta a la srie catalana cal anunciar una autntica efemride a lhaver estat venuda a la potent cadena nord-americana ABC. Sembla que ha estat la mateixa productora dSteven Spielberg, DreamWorks, la que sha fet amb els drets per fer-ne una adaptaci prpia a crrec de la creadora de la srie Friends, Marta Kauffman. En aquesta lnea ascendent cal destacar tamb que la srie, creada a partir de les vivncies del propi Albert Espinosa en un hospital infantil oncolgic en una experincia que ell mateix retrataria al seu llibre Mn groc, ser emesa a la televisi estatal a travs del canal TNT de la plataforma Canal+ i a Antena3.

Fins el diumenge 6 de novembre es succeiran les projeccions de les diferents seccions que conformen la 9 edici del ZoomFestival Europeu de Cinema per Televisi dIgualada. Dins de la Secci Oficial, conformada per deu telefilms i mini-sries, es podr veure aquest dijous dia 3 i dissabte dia 5 la cinta histrica daventures i acci Mar libre de Daniel de la Torre acompanyada de la presentaci prvia del seu actor protagonista William Miller. El dia 3 es podr veure a Los 33 de Atacama dAntonio Recio la recreaci de la prova de resistncia humana en els angoixants dies que van viure uns miners xilens sepultats sota terra fins el seu rescat lany 2010.

Un altre episodi histric, en aquest del nostre tardfranquisme, ha estat revisitat a la minisrie de TVE El asesinato de Carrero Blanco. La projecci daquest divendres dia 4 comptar amb la presncia del seu director, Miguel Bardem, i podrem fer un tast de la recreaci en clau de thriller de latemptat del 20 de desembre de 1973 en qu va morir lalmirall Carrero Blanco, principal successor nomenat pel dictador Franco. Un altre fet de la histria recent abastament publicitat com s lalliberament dIngrid Betancourt en mans de la guerrilla colombiana de les FARC desprs de sis anys de captiveri es podr veure ficcionalitzat en la minisrie de TVE Operacin Jaque. Aquest projecte responsable de de la directora Silvia Quer es podr veure els dies 4 i 5 de novembre i la seva projecci anir precedida per una presentaci a crrec de la guionista de la minisrie Helena Medina.

La sessi de cloenda amb lentrega de guardons a les millors tvmovies i minisries de la secci oficial aix com la resta del palmars tindr lloc aquest dissabte dia 5 de novembre al Teatre Municipal Ateneu. Abans haur tingut lloc la preestrena especial de la srie catalana KMM (Kubala, Moreno, Manchn) de Kiko Ruiz sobre les aventures de tres detectius i amb assistncia dalguns dels seus protagonistes principals com els actors Jordi Martnez o Marc Cartes. A part de la Secci Oficial hi hauran altres apartats retrospectius com CultTv on es podr assaborir lhumor dels genials Monty Phytons a travs de la seva histrica srie de culte emesa per la BBC Monty Phytons Flying Circus. Per consultar programaci i horaris podeu visitar el web http://www.zoomigualada.org/

Notcies - Cinema Catal . NET
L'equip de Polseres vermelles


lectures: 1272

Joan Millaret Valls

2 de novembre de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small