cinema catal� . caT
Notícies anteriors
IGUALADA TANCA EL ZOOM FESTIVAL 2011 AMB UNA DESFILADA DE CARES CONEGUDES

La novena edici del Zoom Festival Europeu de Cinema per a TV dIgualada va entregar els seus guardons el passat dissabte dia 5 de novembre en una concorreguda gala de clausura celebrada a lAteneu Igualad. Entre els premiats shi troben nombroses cares conegudes de lescena teatral, televisiva i cinematogrfica catalana com la jove actriu Ariadna Cabrol que va rebre el Premi Auguri atorgat a una jove promesa de mans de la dissenyadora Sita Murt. La veterana actriu Montserrat Carulla va obtenir el Premi a la Millor Trajectria Professional del sector de laudiovisual al costat del premiat actor Llus Soler i de la productora Filmax Entartainment. Mentre que el guard Tu ets la Tele, atorgat a un personatge o programa que va marcar una poca, va ser concedit al programa infantil de TVE Los payasos de la tele i el van recollir Rodrigo i Gonzalo Aragn.

La millor pellcula del certamen igualad va ser la TVmovie El ngel de Budapest de TVE i DLO Producciones dirigida per Luis Oliveros a partir de la novella Un espanyol ante el Holocausto del periodista Diego Carcedo. La TVmovie retrata els esforos del cnsol espanyol del rgim franquista a Budapest, ngel Sanz Briz, que va salvar milers de jueus de ser deportats als camps de concentraci nazis atorgant-los papers. El millor director va ser el director de pellcules espanyoles com El Lobo o El Gal, Miguel Courtois, per la seva aproximaci a la complexitat poltica, religiosa, tribal i econmica dun pas en flames com Afganistan a la pellcula francesa Le pige afghan.

El premi al millor gui va recaure el la pellcula per televisi Bon voyage, de la realitzadora holandesa Margien Rogaar. Aquesta TVmovie sobre les diferents reaccions dels membres duna famlia que cancella les seves vacances franceses davant la malaltia de cncer que pateix lavi es va veure recompensada tamb pels membres del Jurat Jove. Mentre que el primer captol de la minisrie per TVE Operacin Jaque de la directora catalana Slvia Quer, sobre el captiveri real dIngrid Betancourt en mans de la guerrilla colombiana de les FARC, va ser guardonat com a millor minisrie del ZoomFestival.

El certamen igualad, que va acabar les seves activitats el diumenge dia 6 de novembre amb la projecci dalguns dels ttols premiats, va comptar en la jornada de clausura del dissabte dia 5 i abans de lentrega dels guardons, amb la preestrena absoluta del primer captol de la srie per TV3, KMM (Kubala, Moreno, Manchn). Aquesta nova srie de detectius va portar fins a lescenari de lAteneu Igualad el seu director, Kiko Ruiz, i part de lequip artstic com els actors Jordi Martnez i Marc Cartes i lactriu Cesca Pin.

Notcies - Cinema Catal . NET
Els premiats del Zoom Festival 2011

lectures: 1127

Joan Millaret valls

7 de novembre de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small