cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ARRANCA LA 49 EDICI DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINE DE XIXN

A partir del divendres 18 de novembre la 49 edici del Festival Internacional de Xixn arrancar amb un ventall extensssim de ttols on podem trobar la darrera pellcula de Todd Solondz, Dark horse; la gran revelaci francesa La guerre est declare de Valerie Donzelli; lnica representant llatinoamericana en la competici oficial, El estudiante de Santiago Mitre; o lesperadssima Faust dAlexander Sokurov. Fora de competici cal assenyalar la presncia del darrer treball del director irani detingut Jafar Panahi, la pellcula clandestina This is not a film.

Lnica pellcula espanyola dins la competici oficial ser Iceberg de Gabriel Velzquez. El director dAmateurs o Sud Expres presentar una pellcula sobre el difcil trnsit que pateixen molts adolescents al fer-se grans en una pellcula sense adults, sense el caliu dun entorn familiar normal, amb escassos dilegs i amb una intencionalitat potica subratllada per lentorn rural del riu Tormes.

En la secci parallela Rellumes, lnica participaci catalana anir a crrec de Hollywood talkies dOscar Prez i Mia de Ribot de la productora Eddie Saeta. Es tracta dun documental sobre larribada de joves actors espanyols que es van desplaar a Hollywood els anys 30 per triomfar com estrelles quan el cinema comenava a parlar. Es tracta dun moment crucial de transici en el mn cinematogrfic ja que es rodaven tamb versions en espanyol de pellcules dels grans estudis per satisfer la demanda del mercat llatinoameric.

La productora Eddie Saeta conduda per Llus Miarro estar present en el festival de Xixn amb una segona pellcula, Amanecidos de Yonay Boix i Pol Aregall, dins de laltra secci parallela Esbilla. s una collecci de moments desconnectats i dispersos, sense seguir cap fil argumental concret, de la vida de diferents joves, moments tractats com impressions fugaces i caades a latzar.

El festival oferir entre altres activitats una complerta retrospectiva indita en sl espanyol dedicada al realitzador austrac Michael Glawogger, collaborador habitual del director de la incmode i provocadora Import/Export dUlrich Seidl. Es tracta dun director inclassificable emparentat amb el cinema visceral, fsic i extrem dun director com Werner Herzog en qu cada rodatge s du a terme com una autntica aventura, com una pellcula parallela. El director acudir a Xixn per presentar el seu darrer treball Whores Glory, premi especial de la secci Hirizonti del Festival Internacional de Cine de Vencia, sobre el mn de la prostituci, intercanviable entre pasos tan diferents com Tailndia, Bangladesh o Mxic.

Un dels moments forts del festival ser lentrega del Premio Nacional de Cinematografa Nacho Martnez al realitzador navarrs Montxo Armendriz com a homenatge a tota una carrera de cinema en la jornada de clausura del festival el 26 de novembre. Una trajectria artstica marcada per una profunda petjada social i poltica, amb ttols com Tasio o Silencio roto, i que acaba destrenar aquest any una ferma i slida denncia de la violncia dun pare envers la seva filla a No tengas miedo. Una gala de cloenda que comptar tamb amb la projecci de The woman in the fifth del director polons Pawel Pawlikowsky, que retorna a Xixn desprs del premi a The last resort lany 2000 i la retrospectiva de la 45 edici, amb protagonisme dEthan Hawke i Kristin Scott Thomas.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1140

Joan Millaret Valls

16 de novembre de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small