cinema catal� . caT
Notícies anteriors
UNA CHICA TAN DECENTE COMO YO I TOURNE, DE TRUFFAUT A AMALRIC

Continuant en la seva lnia cinfila i de qualitat, la distribudora Avalon acaba deditar dues joies realitzades per dos cinfils confessos i grans apassionats: el malaurat Franois Truffaut a qui no deixem denyorar i Mathieu Amalric, a qui s ms habitual trobar-lo davant que darrera les cmeres, per quan es posa a dirigir ens ofereix grans dosis de bon cinema.

Els dos casos que ens ocupen estan separats per trenta-vuit anys de diferncia, per tant Una chica tan decente como yo (1972) com Tourne (2010) noms poden venir signades per dos tipus absolutament entregats a la causa cinematogrfica. La pellcula de Truffaut, per mi injustament infravalorada duna forma ms o menys general, s un comdia molt reconfortant que partint de la novella de Henry Farell, el carismtic cineasta porta cap al seu terreny, permetent un anlisi sobre el comportament femen que tant el fascinava, per presentar-nos la histria dun jove professor de sociologia que sendinsa en lestudi de la criminalitat femenina. El resultat s una pellcula plena de frescor i encant, amb un esplndida interpretaci dAndr Dussollier.

Per la seva banda, lhipntic Amalric ara com ara, un dels millors i ms verstils actors del panorama internacional, a qui recordareu per La escafandra y la mariposa (Julian Schnabel, 2007) o a La cuestin humana (Nicolas Klotz, 2007), entre moltes altres savoca amb tota lenergia possible perqu Tourne acabi sent el que es proposa: una extraordinria radiografia al voltant duna companyia de dones voluptuoses conegudes com les New Burlesque, convertides en unes showgirls molt particulars. Amalric analitza el dia a dia duna gira on es descobriran les seves illusions, amargures, amistats, ambicions, desesperacions... tot sota la inesgotable presncia del representant excellentment interpretat pel propi Amalric. Un dels grans films dels darrers anys, amb el que va guanyar un merescut premi a la millor direcci a Cannes i que serveix per retre homenatge al cinema dun altre gran enyorat del cinema mundial: el nord-americ John Cassavetes, i molt especialment la seva brillant El asesinato de un corredor de apuestas chino (1976). Aquesta edici de Tourne inclou el curtmetratge Dirty Martini (Iban del Campo, 2009), que us permetr descobrir alguns dels secrets del burlesque novaiorqus.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1107

Albert Galera

22 de novembre de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Grandiosa Tourne!! la de Truffaut no la conozco, pero me pongo a realizar la tarea de descubrimiento...
Jar1222-11-2011

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small