cinema catal� . caT
Notícies anteriors
DRIVE (Nicolas Winding Refn, 2011)

Drive s tan perfecta que mentre ests (ad)mirant la seva excepcional mise en scne tenvaeix lestranya sensaci que ser difcil trobar una pellcula tan ben construda en el futur ms prxim. Als 70 van tenir Taxi Driver; ara tenim Drive. Van tenir Travis Bickle; ara tenim simplement aquest Conductor, sense el taxi, fins i tot sense nom. Aqu no comptem amb la bella msica de Bernard Herrmann, per la banda sonora dissenyada per Cliff Martinez (en concret les canons, tot un encert) condueixen lespectador a travs de la historia, introduint-lo lentament en una sanguinolenta espiral de violncia. I casualitat o no tanta, aqu tamb trobem Albert Brooks.

Des dels ttols de crdit penses que ms li val a Nicolas Winding Refn saber el que es fa. La lletra rosa i kitsch pot fer tmer el pitjor. Per ladmirable i particular savoir faire del director impregna Drive duna atmosfera de lirisme retro, deliberadament vuitanter, i un aire pretesament kitsch que deixa sense al. El taciturn personatge de Ryan Gosling gaudeix de tal magnetisme que lespectador aviat es veur atrapat al seu seient. Gosling crea un misteris i fascinant sser hum i un vertader heroi; un solitari conductor eastwoodi que substitueix el sexy cigarro de lHome sense Nom per un molt menys glamours escuradents. Els seus ulls amaguen que quelcom obscur est creixent a linterior daquest romntic a la vegada que perills Conductor. Al final, lespectador es trobar contenint la respiraci per albirar el ms mnim parpelleig.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1324

Una crtica de Marian Lopez

30 de desembre de 2011


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

s una pelli fascinant, molt kitsch, per fascinant!!
Lucas02-01-2012

Una crtica encertada. Coincideixo amb l'analisi musical i destaco l'escena de la persecuci de Nino (Ron Perlman) pel conductor (Ryan Gosling) acompanyada per la canc 'Oh My love' del gran mestre itali Riz Ortolani (pertanyent a Addio zio Tom, 1971
Q.12-01-2012

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small