cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA PELLCULA EVA ESDEV LA PRINCIPAL FAVORITA EN LA RECTA FINAL DELS IV PREMIS GAUD

El passat 4 de gener es va presentar en la Sala Jujol de la Pedrera les nominacions de les pellcules catalanes candidates a optar als IV Premis Gaud. En la present edici dels Premis Gaud, que satorgaran el proper 6 de febrer al Teatre Artria Parallel de Barcelona, han participat prop dun centenar de films - entre ficci, documental i animaci i prop duna cinquantena de curtmetratges. Pel que fa a lapartat de llargmetratges, aquest es desglossa en tres classificacions: pellcules en llengua catalana, no catalana i europees.

Entre les pellcules ms destacades trobem, en primer lloc, la pellcula inaugural del festival de Sitges, Eva de Kike Mallo, que compta amb 16 nominacions. Aquesta bona cinta de cincia-ficci protagonitzada per robots en qu es planteja la clssica dicotomia entre intelligncia artificial i els humans, opta a millor pellcula en llengua catalana. Aquesta categoria seria discutible desprs de lenrenou que va comenar al festival internacional de cinema de Vencia en que es va estrenar la pellcula en castell i amb subttols. Desprs la cinta arribava al festival de Sitges i es feien dues projeccions diferents corresponents a dues versions, una en castell i laltre en catal. El despropsit de tot plegat va arribar a fer-nos creure als acreditats i pblic del festival de Sitges que hi havia una versi original en catal, i aix es va anunciar, per crec que es va notar bastant que la versi catalana es tractava duna versi doblada del castell.

Enterrem velles disputes i tornem a la cursa final dels IV Premis Gaud per apuntar que les altres pellcules que atresoren ms nominacions sn el thriller de terror amb psicpata, Mientres duermes de Jaume Balaguer un altre triomf del festival de Sitges , que en t 15, mentre que Bruc, la llegenda de Daniel Benmayor s la tercera cinta amb ms nominacions, 12. En aquesta llista de pellcules ms nominades cal afegir-hi a certa distncia lempat a 6 nominacions aconseguit per la cinta danimaci Chico&Rita de Fernando Trueba, Javier Mariscal i Tono Errondo, i Open 24h de Carles Torres.

En la categoria de millor pellcula en llengua catalana, competiran al costat dEva la cinta dpica histrica i intimisme Bruc, la llegenda; la pellcula de marcat contingut social, poltic i racial Catalunya ber alles! de Ramon Trmens; i lamarga crnica dun solitari vigilant nocturn a la sorprenent Open 24h. En aquesta categoria sobresurt un atractiu combat entre cineastes joves que venen a confirmar la vitalitat i empenta duna cinematografia com la catalana. Una cinematografia que podrem dir enguany est presidida simblicament pel sndrome de la pellcula Joves (2004), ja que els seus realitzadors, Ramon Trmens i Carles Torres, es consoliden ara amb xit en les seves respectives aventures en solitari.

I en la categoria de millor pellcula en llengua no catalana competiran al costat de Mientres duermes la cinta Katmand. Un espejo en el cielo dIcar Bollan, la valenta vencedora del festival de cine de Sant Sebasti Los pasos dobles del giron Isaki Lacuesta, i De mayor quiero ser soldado de Christian Molina. En la secci de documentals han estat seleccionats els ttols Al final de la escapada dAlbert Sol, Enxaneta de Paul Subir, La maleta mexicana de Trisha Ziff i Barcelona, abans que el temps ho esborri de Mireia Ros.

n Millaret Valls
Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena del film Open 24h

lectures: 1177

Joan Millaret Valls

9 de gener de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

al final, la principal favorita s La piel que habito d'Almodvar
marina terrs10-01-2012

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small