cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ELS ESTIUEJANTS DE LLUS GALTER PARTICIPA EN EL CINEMART DEL FESTIVAL DE ROTTERDAM

El projecte del director catal Llus Galter Els estiuejants ha estat escollit al costat daltres projectes internacionals per participar en la secci CineMart del festival Internacional de Cine de Rotterdam i optar al guardons Eurimages i Arte France Cinma. Es tracta duna esplndida oportunitat de mercat que es dona a projectes cinematogrfics per la recerca de finanament o possibilitat de compres de part de distribudores o televisions.

Cal apuntar que aquest nova temptativa del cineasta Llus Galter arriba desprs de lxit internacional de la seva primera pellcula Caracremada, que es va estrenar al festival de Vencia del 2010. Es tractava dun apropament a la figura del darrer maqui de la Guerra Civil espanyola, el anarquista catal Ramon Vila Capdevila, conegut amb el sobrenom de Caracremada, que traspassa la frontera, tant fsica com poltica, dels Pirineus per donar els seus cops i sabotejar el rgim franquista desprs dhaver participat en la resistncia francesa.

Caracremada ha estat considerada una de les millor operes primes del 2010 al contenir un enfocament carregat dascetisme i depuraci formal per dibuixar la sorda i titnica lluita dun supervivent perdedor abocat heroicament al fracs. Una figura histrica encarnada per un immens Llus Soler de maneres bressonianes que es veu engolit tamb per una majestuosa naturalesa indiferent al seu inexorable cam cap a laniquilaci.

Per la present ocasi, a Els estiuejants, Llus Galter sembla que sacosta a les runes duna histria protagonitzada per una famlia alemanya de vacances a la Costa Brava. Aquest nou projecte compta amb el suport de la productora catalana Paco Poch Cinema i lassociaci cultural Passos Llargs, i tot indica que es comenar a rodar a la tardor denguany amb un repartiment encara per confirmar.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1430

Joan Millaret Valls

30 de gener de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small