cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA 18ENA MOSTRA DE CINEMA LLATINOAMERIC DE LLEIDA ARRENCA AQUEST DIVENDRES 23 DE MAR

La 18 Mostra de Cinema Llatinoameric de Lleida sinaugura aquest divendres 23 de mar a 2/4 de 9 a ledifici La Llotja amb la projecci de Un amor de la directora argentina Paula Hernndez que fa un retrat dun grup damics entre el passat de la seva adolescncia als anys 70 i la maduresa actual amb un repartiment encapalat per Diego Peretti i Elena Roger. Durant la cerimnia inaugural sentregaran els Premis dHonor de la Mostra al cineasta lleidat de renom internacional en el gnere del fantstic Jaume Balaguer i al popular actor argent Eduardo Blanco. En el decurs de la gala dobertura de la Mostra de Lleida satorgaran tamb sengles premis ngel Fernndez Santos per reconixer la tasca de diferents informadors. Els homenatjats seran el periodista de Cartellera Tria Antoni Llorens i el periodista de lAgence France Press Marcelo Aparicio.

La Mostra de Lleida consta de tres seccions competitives conformades per una secci oficial de llargmetratges de ficci, una de documentals i una altra de curtmetratges. Hi haur tamb sessions especials com la que es duran a terme per presentar documentals com La maleta mexicana de Trisha Ziff en qu es mostren els negatius recuperats de diferents fotgrafs con Robert Capa o el documental que ret homenatge als dobladors espanyols Voces en imgenes de Alfonso S. Surez.

La Mostra de Lleida oferir dues retrospectives lligades al pas mexic com Cinema mexic i literatura i Cantinflas 100 anys. En la primera es mostraran treballs tan emblemtics de la relaci del cinema i la literatura mexicana com Pedro Pramo (1966, Carlos Velo) a partir de la primera novella del reputat escriptor Juan Rulfo o la ms recent Los albailes (1976, Jorge Fons) a partir de lobra teatral de Vicente Leero. En el marc de la retrospectiva consagrada al treball de cmic internacional Mario Moreno Cantinflas sexhibiran films tan representatius com la primera pellcula que el va catapultar a la fama, Ah est el detalle (1940, Juan Bustillo Oro) o El padrecito (1964), com a part del fructfer tndem format per lhumorista i el director Miguel M. Delgado.

En el marc de les activitats culturals paralleles que tindran lloc durant la Mostra de Lleida cal assenyalar lexposici fotogrfica Ciudad de Mxico 1966-67 consagrada al cartellista catal Carles Fontser. Es tracta duna mostra representativa dels milers de fotografies dutes a terme pel fams cartellista catal de la Repblica i la Guerra Civil durant els seus viatges a Mxic entre els anys 1966-67 com a fruit de la collaboraci al costat de lescriptor mexic Juan Rulfo. Lexposici, inaugurada el passat 15 de mar, es pot veure a la Sala Montsuar de lIEI (Insitut dEstudis Ilardencs) i romandr oberta fins el 8 dabril.

Per consultar projeccions, horaris, preus i activitats diverses us podreu adrear al web http://www.mostradelleida.com/

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1136

Joan Millaret Valls

21 de març de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small