cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LOS INFIELES O LA CRISI DEL MASCLE GAL

Les pellcules depisodis acostumen a ser irregulars. La combinaci destils, histries i tcniques dels diferents realitzadors acaben per donar lloc a obres incompletes, plenes dalts i baixos. La francesa Los infieles no se nescapa, si b mant en tot moment un to de comdia un pl passat de voltes aconseguint que lestructura del film no grinyoli massa.

Dujardin i Hazanavicius, tndem dxit
s probable que Los infieles no hagus arribat a les nostres pantalles si no hagus estat per lxit de lactor Jean Dujardin i el realitzador Michel Hazanavicius. Aprofitant lestrella de The artist, els distribudors han estat hbils i han decidit apostar per un ttol menor, per un divertimento que entre gag i gag s capa de fer reflexionar sobre la fragilitat de la fidelitat en les relacions de parella.

Dividida en un conjunt de captols no especialment llargs, Los infieles presenta el retrat de tot tipus dhomes amb el mateix defecte. Lnsia per la conquesta i una malentesa llibertat (Necessito espai per a mi diu un dels personatges mentre copula amb una desconeguda) sn el leitmotiv de la narraci, que avana a bon ritme grcies a una realitzaci dinmica, dilegs directes i un duet protagonista en estat de grcia, format per Dujardin i Gilles Lellouche (vist a Pequeas mentiras sin importancia).

Lhome, el sexe dbil
Amb tot, i a mig metratge, la pellcula gira perillosament cap al drama. En un dels fragments, un matrimoni (ella s Alexandra Lemy, parella de Dujardin) es confessa mtuament les aventures del passat de manera trgica, solemne. Venint de peces anteriors on es busca la rialla i ja que desprs hi ha un parell depisodis delirants (la seqncia del grup de terpia s divertidssima), lescena sembla haver estat inclosa sense miraments al muntatge final. Una llstima, perqu s lnica pea que compromet el to de lobra.

Tot i que per moments sacosta a la comdia italiana (i a la dOzores) ms deixada anar, Los infieles s capa de burlar-se dels Peter Pan de bragueta calenta que omplen bars i pubs ben entrada la nit i que amaguen panxa quan passa una noia guapa. El seu gran encert s deixar en evidncia un cop i un altre el mascle gal modern i, de passada, fer- nos entendre que si lhome s infidel no s pas per naturalesa. Ms aviat ho s perqu per debilitat i estupidesa.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1164

Una crtica de Marc Busquets i Obr

18 d'abril de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

molt d'acord amb aquesta crtica... una comdia propera al cine de Mariano Ozores!
Neft18-04-2012

Dujardin acabar fent-se pesat
Joan F. 19-04-2012

ja s un pesat!
Mart19-04-2012

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small