cinema catal� . caT
Notícies anteriors
UN AMOUR DE JEINESSE DE MIA HANSEN-LOVE INAUGURA AQUEST DIVENDRES 27 D'ABRIL EL 2on FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA D'AUTOR DE BARCELONA-D'A 2012

La segona edici del Festival Internacional de Cinema dAutor-DA 2012 arrenca aquest divendres dia 27 dabril amb la projecci dUn amour de jeunesse de la jove directora francesa Mia Hasen-Love que en ledici passada ens va sorprendre a tots amb Le pre de mes enfants grcies al seu estil senzill, ntim i admirablement proper. Cal saludar efusivament aquesta segona esperada trobada amb els responsables del DA per abordar i afavorir el cinema dautor sense manies ni complexos i afavorir alhora larribada en sales de cinema dun nombre creixent de films de gran qualitat que romanen majoritriament indits. Un festival indispensable que donar visibilitat fins el proper 6 de maig a una cinquantena de films repartits en diferents seccions i que donaran fe de la creativitat i empenta cinematogrfica que es genera des dun cinema dautor forosament dispers que ens recordar amb una bona sacsejada que tenim un altre cinema ben viu i per llarg.

El DA 2012 t una sessi central anomenada DIRECCIONS que dona cabuda a algunes de les millors pellcules internacionals de lany amb un clar predomini francs i s que s en aquest pas on perviu des de sempre un cinema inquiet i independent que es va regenerant des dels llunyans anys de la Nouvelle Vague. En aquest espai es podr veure lobra de tres directors francesos seleccionats en els darrers festivals de Canes i aix es podr copsar la fora mstica, primitiva i rebel continguda a Hors Satan dun irredempt Bruno Dumont; la languidesa i melanconia que desprenen les imatges encapsulades i vaporosos dun prostbul de tombants del segle XX a LApollonide de Bertrand Bonello o el despreocupat i lliure apropament al gnere musical que Christophe Honor adopta per fer una crnica plena de colors de les relacions sentimentals duna mare i la seva filla al llarg dels anys a Les bien-aims.

En aquesta secci principal conflueixen valors consolidats com lalemany Werner Herzog que desprs dendinsar-se en les profunditats de les antiqussimes coves franceses de Chauvet mitjanant la tcnica tridimensional a La cueva de los sueos olvidados (2010) ara ens porta un potent documental sobre dos condemnats a la pena capital a Into the abyss. Tamb es podr disfrutar de lelegncia i la sensibilitat que el britnic Terence Davis imprimeix en el melodrama romntic dpoca ambientat en el conflicte bllic de la 2 G.M. i la postguerra i protagonitzat per Rachel Weisz desprs de passar de llarg injustament pel festival de San Sebastin. Tamb tindrem loportunitat de veure la darrera obra del turc Nuri Bilge Ceylan Once upon a time in AnatoliaTres monos o Lejano que sembla haver estat rebutjada per les distribudores potser per la seva llarga durada.

Completen la secci DIRECCIONS un treball del brasiler Karim Ainouz, responsable de la rugent i torrencial Madame Sata (2002) o del esplndid quadern de notes cinematogrfic que era Viaje porque preciso, volto perqu te amo (2009), que ha retornat a Ro de Janeiro inspirat per un tema de Chico Buarque a O abismo prateado. La connexi asitica la retrobem en el mestre del cinema negre i dacci de Hong Kong Johnnie To que construeix un thriller dhistries creuades a partir dun objecte robat en qu sembla rebaixar els seus desplegaments formals de la violncia en Life whithout principle. Les dosis ms radicals a nivell narratiu i conceptual apunten cap a un film hbrid titulat Bestiaire del canadenc Denis Ct ambientat en un zoo de Montreal. La quota de cinema independent nord-americ laportar Jonathan Caouette a travs duna singular road-movie centrada en el retrat de mirada documental exercit sobre la seva mare a Walk away Renee, mentre que el portugus Joao Canijo duu a terme un exercici flmic virtus, precs i rigors per explicar un extrem i tortus melodrama familiar i social a Sangue do meu sangue, un altre film destacadssim del passat festival de San Sebastin.

El DA 2012 es desplega en altres seccions com TALENTS centrada en directors prometedors de curta filmografia o debutants, la secci ABSOLUT RISC que explorar els lmits estilstics, genrics, narratius o temtica, o la secci AUTORIA CATALANA que donar cabuda a un ventall extens de propostes de tota mena que confirma la bona salut del cinema catal. El festival internacional de cinema dautor es completar amb una retrospectiva nica de la realitzadora francesa Claire Denis feta amb collaboraci de la Filmoteca de Catalunya desprs que lany passat sinicis aquesta empresa comuna arran de la retrospectiva consagrada al canadenc Guy Maddin. Una ocasi immillorable per descobrir el treball daquesta realitzadora ben desconeguda a casa nostra llevat de lespordica estrena en sales de Una mujer en frica (2009).

Les projeccions tindran lloc en els cinemes Aribau 1 i 2 de Barcelona i tamb en les flamants sales de la recentment inaugurada Filmoteca de Catalunya al Raval barcelon. Podeu consultar graelles dhoraris, programaci, preus de projeccions i abonaments a http://www.cinemadautor.cat/

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena del film Un amour de jeinesse


lectures: 1179

Joan Millaret Valls

25 d'abril de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small