cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TRIOMF INDISCUTIBLE DE ZONA SUR DE JUAN CARLOS VALDIVIA AL FESTIVAL ONLINE ATLNTIDA FILM FEST

La segona edici del festival online Atlntida Film Fest, que sha pogut disfrutar des de la comoditat de casa durant un mes sencer en el portal de cinema en pagament per visi http://www.filmin.es/, ha vist com la pellcula colombiana Zona sur de Juan Carlos Valdivia serigia en la clara vencedora a lobtenir els guardons de millor pellcula i millor direcci. Lxit daquesta extraordinria pellcula conformada per diferents i magistrals plans-seqncies que esbossen la gradual i inexorable descomposici social duna famlia de lalta societat en una capital sud-americana en plena transformaci comportar la seva estrena en sales comercials i la posterior edici en DVD pel segell Cameo.

Daltra banda, el documental espanyol La roca de Ral Santos sobre el setge que va sotmetre el franquisme al territori de Gibraltar de sobirania britnica i la posterior construcci de la tanca del Penyal de Gibraltar que separava definitivament espanyols duna banda i laltra va aconseguir una Menci Espacial del Jurat. El festival es va tancar amb la projecci de Submarine de Richard Aoyoade que explica amb humor, tendresa i melancolia lenamorament dun noi en el context duna famlia de pares al llindar de la separaci mentre la brillant i vistosa narraci plena defectismes i jocs formals sestructura en captols. Una crnica dadolescncia en primera persona que gira juganera al voltant del primer amor i que fa gala duna debilitat pel costat ms ombrvol i solitari de la introversi mitjanant lanalogia del seu estat amb la proliferaci del mitj aqutic com mar, piscines, banyares, pluja i quadres de marines.

La votaci del pblic efectuada a travs del visionat dels diferents films de la competici oficial ha escollit com a pellcula ms valorada el documental musical Harris Harae de Javier Crcoles i Miguel Angel Tavera sobre els somnis i la illusi duna banda austraca, que dona ttol a la pellcula, per fer-se un forat en el difcil mn del negoci de la msica. Daltra banda, la pellcula de la secci parallela internacional ATLAS ms recolzada pel pblic ha estat el colpidor documental irani-germnic The green wave de lAli Samadi Ahad en qu es descriu en format de crnica periodstica la brutal repressi que va seguir a les protestes dels partidaris del candidat opositor al tirnic cap del govern Ahmadinejad tot combinant el cinema danimaci amb entrevistes, declaracions de testimonis o blogs dels internautes.

A part de les cintes premiades, podrem destacar films com Bellflower del nord-americ Evan Glodell que imprimeix un gust exquisit en laspecte formal duna pellcula damics i denamoraments tocada per un al postapocalptic i daltra banda ben austera. Ben estimable resulta Cold weather del nord-americ Aaron Katz que fa tamb una pellcula de joves per travessada per una intriga de thriller que li atorga un to clid i emotiu malgrat el seu carcter trivial. Un festival on han predominat els retrats juvenils i adolescents no podia deixar passar loportunitat dexhibir lestranyament cndida The mith of the american sleepover de David Robert Mitchell en qu es reverteix la dinmica gamberra i hormonada que ha protagonitzat el cinema majoritari al voltant de la primera vegada, lanhelat primer encontre sexual, quan lestiu i les vacances arriba al seu termini.

Cal assenyalar que laugment espectacular de visionats en aquesta segona edici de lAtlntida Film Fest consolida un nou model dxit de visi alternatiu al dels canals convencionals en sintonia amb els nous hbits del consumidor de cinema. I s que el festival online ha ofert una molt bona programaci de cinema independent i internacional, aix com espanyol i llatinoameric, premiat i reconegut en molts festivals i indit a les nostres sales. Tot aix sha fet respectant les versions originals i alhora exhibint cpies en les majors condicions de qualitat possible per assegurar una plataforma segura i amb garanties de visi de cinema dautntic luxe a preus ridculs. I, no cal dir-ho, una exemplar frmula per dignificar el fenomen massiu de les descrregues, exposades sovint a cpies infames.

Una selecci de films que ens hauria de fer prendre conscincia de la quantitat ingent de bon cinema que circula pel mn i que no arriba a les sales per culpa duna distribuci cada vegada ms covarda amb el cinema independent i dautor. I no cal dir que lexperincia innovadora de seguir un vertader festival de cinema des duna altra finestra dexhibici com pot ser la pantalla de lordinador ha estat un immens plaer per un servidor ja que a nivell prctic un sestalvia els desplaaments o les cues o les presses. Bon cinema a tan sols un click.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de Zona sur


lectures: 1380

Joan Millaret Valls

9 de maig de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small