cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL 65 FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE CANNES ARRENCA AMB MOONRISE KINGDOM DE WES ANDERSON

Moonrise kingdom, del nord-americ Wes Anderson, ser lencarregada dobrir la 65 edici del Festival Internacional de Cinema de Cannes amb una histria duna parella de joves perduts en una illa a la dcada dels seixanta i que compta amb un repartiment estellar conformat per una extensa galeria de primers actors com Bruce Willis, Bill Murray, Tilda Swinton, Edward Norton o Frances McDormand. En la present edici retrobarem directors habituals del festival que han estat guardonats en ocasions passades com laustrac Michael Haneke que competir amb Amour; el britnic Ken Loach amb The angels share al costat del seu inseparable guionista Paul Laverty; lirani Abbas Kiarostami amb un film rodat al Jap, Like someone in Love, o el romans Cristian Mungiu que concursar per la Palma dOr amb Beyond the hills.

Trobem altres noms dalada en una complerta Secci Oficial com litali Matteo Garrone que presenta Reality desprs de la brutal Gomorra; el neozelands Andrew Dominique que ha dirigit la comdia de gngsters Killing them softly amb un repartiment de luxe encapalat per Brad Pitt, James Gandolfini o Ray Liotta; el director de la fantstica Take Shelter, Jeff Nichols, que sestrena en aquesta secci amb Mud; el reputadssim David Cronenberg que ha rodat Cosmopolis a partir duna adaptaci de Tom DeLillo; i el brasiler Walter Salles que es recolza tamb sobre una adaptaci literria, en aquest cas, del clssic On the road de Jack Kerouac.

Una llista interminable de directors amb un pes important tamb de directors francesos com el veter Alain Resnais que desprs de la deliciosa Les herbes folles retorna a Cannes amb Vous navez encore rient vu; el mateix cas que Jacques Audiard que desprs del triomf de lenrgica Un profeta lany 2009, repeteix ara amb De rouille et dos amb Marion Cotillard com a cap de cartell; o Leos Carax que tornar a trepitjar catifa vermella amb Holy motors rodejat de belleses com Eva Mendes o Kylie Minogue.

La presncia de cinema espanyol ser bastant migrada enguany ja que tan sols el barcelon Jaime Rosales participar en la secci Quinzena dels realitzadors amb una proposta de la qual ha transcendit ben poca cosa, Sueo y silencio. Amb questa pellcula rodada en blanc i negre al voltant dun accident de cotxe dun matrimoni amb fills, format per una professora francesa i un arquitecte espanyol, mentre volten de vacances pel Delta de lEbre ser la tercera vegada que el director de La soledad visita algunes de les diferents competicions que tenen lloc a Cannes.

En un any de forta incidncia de cinema llatinoameric detectem tamb la participaci duna altra cinta que compta amb coproducci espanyola en aquesta mateixa secci de la Quinzena dels realitzadors, un festival en si mateix dins del gran festival de Cannes. Ens referim a Infancia clandestina de Benjamin vila que relata una histria dinfncia de trets autobiogrfics del mateix realitzador durant la dictadura argentina i que est protagonitzada per Ernesto Alterio i Natalia Oreiro.

Entre aquesta participaci espanyola fora minsa cal subratllar lxit de la productora Morena Films, conduda per Juan Gordon, ja que ha aconseguit una gran promoci per la productora al collocar dos propostes a la secci parallela Una certa mirada. Una pellcula s la coproducci Elefante blanco de largent Pablo Trapero que est protagonitzada per Ricardo Darn i el belga Jrmie Renier i on ambds actors fan de mossens obreristes en una barriada miserable de Buenos Aires al costat duna assistenta social que els ajuda en la seva tasca pastoral i social. Laltra pellcula coproduda per Morena Films s el film collectiu 7 das en La Habana en qu es fa un retrat costumista del dia a dia de la capital cubana intentant evitar la visi turstica defugint els tpics a ls. En aquest film que consta de set episodis corresponents als set dies de la setmana hi trobem de nou largent Pablo Trapero al costat daltres realitzadors com el basc Julio Medem i els internacionals Gaspar Noe, Laurent Cantet, Benicio del Toro, Elia Suleiman i Juan Carlos Tabo.

Lnic representant espanyol a la Setmana de la crtica s el director debutant Antonio Mndez Esparza que mostrar la coproducci feta amb Mxic i Estats Units Aqu y all, sobre la histria dun emigrant que retorna a Mxic i on es barreja la ficci amb la mirada documental.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de Moonrise Kingdom


lectures: 1104

Joan Millaret Valls

16 de maig de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Gran recoeixement al gran Anderson: obrir Cannes no est a l'abast de tothom!
Greg16-05-2012

una seccin oficial muy apetitosa
Carlos17-05-2012

hi haur enviat especial de cinema catala a cannes? esperem ms noticies!
mike17-05-2012

S. Com ja s tradici, en Joan Millaret s l'enviat especial de cinemacatala a Cannes. Ell ens informar mitjanant les seves crniques.
Cinemacatala17-05-2012

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small