cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA PELLCULA MEXICANA DESPUS DE LUCA GUANYA LA SECCI PARALLELA UN CERTAIN REGARD EN EL 65 FESTIVAL DE CANNES

El jurat de la secci parallela Una certa mirada, composat per lactor i realitzador Tim Roth en qualitat de president i acompanyat, entre altres, per lactriu Lela Bekhti o la realitzadora Tonie Marshall, va atorgar el Gran Premi daquesta potent secci al film Despus de Luca del director mexic Michel Franco. La pellcula est centrada en les difcils i conflictives relacions que sestabliran entre un pare recentment enviudat, Roberto (Hernn Mendoza), desprs que la mare mors en un accident de cotxe, i la seva filla de quinze anys, Alejandra (Tessa la Gonzales). La situaci sagreujar quan decideixen mudar-se a Ciutat de Mxic i en aquest nou entorn, la violncia presidir la vida de la noia en forma dhumiliacions o vexacions que ella patir en el nou collegi mentre calla i sofreix en silenci.

Es tracta dun important premi per la cinematografia mexicana que afegeix un nou guard desprs que la coproducci Aqu y all del director espanyol Antonio Mndez Esparza guanys la 51 Setmana de la Crtica que t lloc parallelament al Festival de Canes. Una cinta rodada a Mxic i Estats Units sobre el tema de lemigraci i que la distribudora espanyola A Contracorriente ja ha adquirit per estrenar a les nostre sales. Daltra banda, la pellcula mexicana Despus de Luca forma part duna extensssima presncia de cinema llatinoameric en una secci com Una Certa Mirada composta per 20 ttols a competici. Una presncia de cinema llatinoameric que es fa extensible a altres ttols com les coproduccions espanyoles Elefanto blanco de largent Pablo Trapero o el film collectiu depisodis 7 das en La Habana, i la pellcula colombiana La playa DC de Juan Andrs Arango.

El Premi Especial del Jurat va recaure en la corrosiva bretolada Le grand soir del tndem conformat pels francesos Benot Delpine i Gustave Kevern sobre una famlia absolutament desmarxada, els Bonzini, que viu i treballa en un polgon comercial semidesert. En aquests nous espais despersonalitzadors i annims del modern capitalisme, els pares regenten un restaurant especialitzat en patates; el fill gran, autoanomenat Not (Benot Poelvoorde), s un antic punk amb gos que malviu com a pidolaire a la zona; i laltre germ, Jean-Pierre (Albert Dupontel), porta una vida estable treballant en un negoci de roba de llit del mateix complex comercial. La bogeria i la destrucci sinstaurar en el polgon quan Jean-Pierre perd la feina i els dos germans oposats es retroben per emprendre un nou cam plegats com a individus marginals i antisistema. Entremig dacudits, bromes i situacions hilarants, mentre es pren el pols a la brutal crisi econmica i els seus estralls humans, sacaba reivindicant la fora transgressora i revolucionria del moviment punk.

El Jurat de la secci Una certa Mirada va atorgar sengles premis a la millor interpretaci femenina per lactriu Suzanne Clment, la protagonista duna de les millors pellcules de la secci, Laurence anyways del jove canadenc Xavier Dolan, i lactriu Emilie Dequenne pel seu paper a la pellcula belga perdre la raison de Joachim Lafosse. El jurat va concedir tamb una menci especial a lemotiva i colpidora pellcula Djeca de la directora bosniana Aida Begic que explica en clau de melodrama social la difcil subsistncia duna germana gran que es fa crrec dun germ petit en un hostil i corrupte Sarajevo actual mentre viuen sota latenta vigilncia duna assistenta social. En aquesta lluita diria per la supervivncia, ella ha abraat la religi musulmana i viu prcticament esclavitzada en el restaurant dun club social on treballa, mentre ha de recrrer a favors i prstecs per tirar endavant i solucionar els desgavells que ocasiona un germ petit a punt de caure en la criminalitat marginals i sempre ficat en problemes. Aquesta odissea diria s viscuda com a conseqncia dhaver estat reclosos en un orfenat durant la passada guerra de Bsnia mentre ressonen en el cervell de lheroica germana els trets i lesclat dobusos del drama bllic del passat.

Notcies - Cinema Catal . NET
Els premiats de la secci Un certain regard

lectures: 1080

Joan Millaret Valls (Enviat especial al Festival de Cannes)

29 de maig de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small