cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ARRENCA LA 20 MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES DE BARCELONA

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona arrenca aquest dijous dia 7 de juny i les activitats de la Mostra tindran continutat fins el proper 17 de juny. La majoria de projeccions tindran lloc a la nova seu de la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya en el Rabal barcelon per tamb es desenvoluparan altres activitats a la capital barcelonina en altres espais com el CCCB, lEspai Bonnemaison o a la Virreina. La sessi inaugural tindr lloc aquest divendres dia 8 a la Filmoteca i consistir en lexhibici del film collectiu Ferida Arrel: Maria-Merc Maral, conformat per les diferents mirades que aporten fins a 22 realitzadores de diferents edats sobre la figura de la poetessa Maria-Merc Maral i la seva mirada femenina.

Per abans de la inauguraci oficial es podr veure aquest dijous dia 7 de juny a les 7 de la tarda en el CCCB (Centre de Cultura Contempornia de Barcelona) en el mateix marc de la 20 Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona el documental VES: Villa El Salvador de Carola Snchez Rodrguez que retrata la histria dun assentament urb conformat per desplaats de tota mena al sud de Lima que sha desenvolupat de forma autogestionada des de fa trenta anys i que s un exemple viu de convivncia malgrat shi apleguin ms de 400.000 persones. Desprs de la projecci tindr lloc un debat que comptar amb la participaci de la mateixa directora del documental, Dona Gamarra com a representant de lorganitzaci Federaci Popular de Mujeres de Villa El Salvador i larquitecte David Bravo, secretari de Premi Europeu de lespai Pblic Urb.

En les mltiples sessions de la Filmoteca caldria destacar aquest dissabte dia 9 la projecci dAttenberg de la directora grega Athina Rachel Tsangari sobre la relaci de dues amigues a la ciutat obrera de cases blanques Aspra Spitia en qu es defuig tots els tpics de postal. Aquest film inaugura la secci Imaginar el futur i es veur acompanyat per altres films de ficci provinents de diferents cultures en qu es busca una nova mirada per encarar el futur tot superant els models tradicionals. Els altres films que conformen aquesta secci sn la pellcula argentina Abrir puertas y ventanas de Milagros Mumenthaler, sobre la relaci de tres germanes que passen el dol de la mort de lvia en un clima dapatia, i la pellcula alemanya UFO in her eyes de la directora i escriptora xinesa Xiaolu Guo que entre la comicitat i la crtica social descriu la histria duna noia dun poblet xins que albira un ovni.

La Mostra cont tamb la secci Joves realitzadores magrebines com a homenatge a dones cineastes o blocaires que han fet diferents films en el marc de la Primavera rab contribuint a renovar cinematografies nacionals del Magreb. En aquesta secci es podr veure tamb a la Filmoteca el diumenge dia 10 el debut de Lela Kilani Sur la planche sobre les vicissituds de dues noies treballadores en una fbrica a Tnger i que al vespre es dediquen a fer petits robatoris per Casablanca. Altres films que constitueixen aquesta secci sn el documental Les imams vont lcole de Kaouther Ben Hania sobre les contradiccions dels que estudien per fer de imams a Pars i que es veuen obligats a assistir a sessions formatives en lacitat.

La Mostra dedica especial atenci tamb a films que repensen i reflexionen sobre el psit del passat en lapartat Interrogar el passat a travs de lexhibici de tres propostes com la cinta portuguesa 48 de Susana de Sousa que indaga en la memria de les vctimes de la llarga dictadura de Antonio Oliveira Salazar, la segona entrega de Transmissions dAnna Sanmart i Marta Vergonys que segueix esbrinant la relaci entre vies i ntes, i Hija de la directora xilena Mara Paz Gonzlez Guzmn que en clau de road movie una filla acompanyada de la seva mare parteixen a la recerca de la figura del pare absent.

Daltra banda resulta interessant la proposta doferir durant els dies de la Mostra un ventall de pellcules dirigides per dones en el portal de visi per pagament http://www.filmin.es/ a preus reduts mitjanant un abonament. Entre la selecci de ttols que han format part de la prpia histria de la Mostra trobem films dIsabel Coixet, Lucrecia Martel, Judith Colell, Maria Zafra, Claire Denis, Agns Jaoui o Roser Aguilar. Per a trobar informaci ms extensa i detallada de totes les activitats aix com consultar la programaci i els horaris us podeu adrear al web http://www.mostrafilmsdones.cat/

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena del film Attenberg


lectures: 1097

Joan Millaret Valls

6 de juny de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small