cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA 20 MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES DE BARCELONA ENCARA LA SEVA RECTA FINAL

La 20 Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona es clour el proper diumenge dia 17 amb la projecci dUfo in her eyes de lescriptora i realitzadora xinesa Xiaolu Guo en un sessi a laire lliure a la Plaa Salvador Segu del Raval barcelon, la plaa on serigeix el nou edifici de la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya. La pellcula sacosta amb ironia i humor a un fet extraordinari com lavistament dun ovni de part duna noia, un fet que trasbalsar la petita i aparentment tranquilla comunitat rural mentre lautoritat local en voldr treure profit.

El darrer dia de la Mostra es podr gaudir tamb, abans de la cloenda i en el mateix marc de la seu de la Filmoteca, del passi dels tres darrers captols de la recent srie Agnes de ci de l Varda de la documentalista belga Agns Varda. Aquesta proposta duna de les autores ms estimades de la Mostra de Films de Dones neix dels viatges dAgns Varda a diferents festivals o filmoteques i de les reflexions que en sorgeixen arran de les trobades i converses amb el pblic i amics.

Una de les jornades ms intenses ser la del dissabte dia 16 ja que al vespre en la secci Imaginar el futur es podr veure la pellcula argentina Abrir puertas y ventanas de Milagros Mumemthaler sobre la relaci de tres germanes desprs de la mort de lvia desprs que la pellcula triomfs en el darrer Festival de Locarno. Abans es podr visionar en lapartat Interrogar el passat el documental de la realitzadora portuguesa Susana de Sousa 48 en qu es dna una visi de conjunt dels 48 anys de la dictadura dAntnio de Oliveira de Salazar a travs de la veu dalgunes de les persones damnificades per la repressi del rgim salazarista.

I en la primera sessi de tarda del mateix dissabte prossegueix el cicle dedicat a joves realitzadores magrebines amb la projecci del curt Ce que jai vcu, pesonne ne la vcu de la directora Fatima Yefsan sobre la memria de las guerra dArglia a travs del testimoni duna dona. Aquesta primera sessi anir acompanyada del migmetratge Jai tant aim de Dalila Ennadre sobre la lluita duna exprostituta que volta la setantena per cobrar una pensi del govern francs desprs de ser ferida en la guerra dIndoxina.

Podeu consultar la programaci i horaris aix com les activitats paralleles pels dies que resten de la present Mostra de Films de Dones en el web http://www.mostrafilmsdones.cat/

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena del film Abrir puertas y ventanas


lectures: 1185

Joan Millaret Valls

13 de juny de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small