cinema catal� . caT
Notícies anteriors
THE AMAZING SPIDERMAN. UN HEROI DESCAFENAT

Que vivim massa de pressa (com a mnim, en el mn cinematogrfic) ho evidencia l'estrena del nou acostament a les aventures de l'home aranya a crrec de Marc Webb amb The amazing Spiderman. Tot i que el pblic encara t fresc el record de la trilogia de Sam Raimi, els estudis de Hollywood (vids de diners i sense inspiraci) han comenat una ofensiva en qu els herois del cmic sn i seran els protagonistes dels propers mesos. Desprs d'aquest (per ara) darrer Spiderman, aviat arribar a les nostres pantalles l'ltim de Superman i de Hulk. Sn mals temps per a ser original, es veu. Es busca nicament el cam fcil cap a la taquilla.

Andrew Garfield, sol davant del perill
Desprs del bon treball realitzat per Raimi (tot i lirregular captol final) res ens feia pensar que les peripcies de Peter Parker tornarien tan aviat al celluloide. Sense el director de Premonici (2000) darrere de la cmera i desprs de l'abandonament de Tobby Maguire, el nou home arcnid s el desconegut Andrew Garfield, que lluita per tirar endavant el seu personatge tot i una fluixa trama narrativa en qu fins i tot es copien passatges sencers de la trilogia de Raimi sense pudor. Al repartiment, noms ell brilla transmetent la rebellia i lambigitat de lheroi. La seva parella, Emma Stone, passa desapercebuda. I qu podem dir del dolent de la funci. El pobre Rhys Yfans fa el que bonament pot, per els seus discursos solemnes i carregats de filosofia mentre es transforma en un llangardaix gegant fan petar de riure sense pretendre-ho. Se suposa, vaja.

Tampoc la realitzaci de Marc Webb aconsegueix que el conjunt aixequi el vol. El seu treball s impersonal, descafenat. El director de la notable comdia romntica (i amarga) 500 das juntos (2009) sembla molt ms cmode en les situacions damor adolescent (i nhi ha unes quantes) que en les seqncies d'acci, la majoria mal resoltes, precipitades i sense el ms mnim nervi visual. El cert s que la seva tria per a dirigir el film no sembla lgica.

Som, doncs, davant el tpic blockbuster estiuenc que no aconsegueix cap dels seus objectius (millor la trilogia anterior i acostar el personatge a una nova generaci) i que tan sols provoca que esperem encara amb ms ganes larribada de lltim Batman de Nolan. Aix s, la recaptaci ser excellent, no en tingueu cap dubte, i aix s el que compta per a molts. Amb un final obert, s d'esperar que hi hagi ms histries d'aquest nou Spiderman. Amb tot, s poc probable que Webb repeteixi al comandament de l'obra. Per qu han hagut de potinejar el que havia funcionat? Mai naprendran. S, vivim massa de pressa. I sense respecte pel passat.

Notcies - Cinema Catal . NET
Andrew Garfield, el nou Spiderman (Foto: IMDB)


lectures: 1257

Una crtica de Marc Busquets i Obr

16 de juliol de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Entretinguda ho s per li falta algo. Estic d'acord que una nova pellcula era innecessria
Joan Verd16-07-2012

I Du n'hi do el doblatge de l'Arquillu!!
Alba17-07-2012

No estic gens d'acord amb la crtica, per sobre gustos... No es que em sembli una gran pellcula per si que es pot veure, molt ms que les anteriors sobretot per haver tret a Maguire el paper que mai l'havien d'haver donat.
Pau17-07-2012

Per cert, jo la vaig veure en versi original, sempre s millor. Una petita decepci, l'Spiderman continua traient-se la mscara contnuament, aix no passava als cmics!
Pau17-07-2012

s que el respecte pels cmics originals ja fa temps que s'ha perdut, i noms es fan pellcules al gust de Hollywood, buides i superficials
Cesc17-07-2012

Com aquesta. La crtica t prou ra, la pellcula s un nyap
Jordi Gran18-07-2012

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small